Vesti > Hronika

HRVATIN na suđenju GRUPI Belivuka i Miljkovića: ZVICER "ispeglao" ODNOSE među kriminalcima

Suđenje optuženima treba da bude nastavljeno sutra

Izvor: K1info/Tanjug

16/03/2023 > 19:47

podeli vest:

HRVATIN na suđenju GRUPI Belivuka i Miljkovića: ZVICER "ispeglao" ODNOSE među kriminalcima
Foto: Tanjug/Rade Prelić/bg.ap.sud.rs


U Specijalnom sudu u Beogradu danas je u nastavku suđenja organizivanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin rekao da je vođa kavačkog klana Radoje Zvicer "ispeglao" odnose između vođa ove grupe i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara.

Vušović, koji je u bekstvu, je naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal označen kao vođa grupe "Vračarci", koja se sumnjiči za tri ubistva i pet pokušaja ubistva.

- Posle ubistva Nikole Mitića uhapšena je neka grupa u kući u Velikom ili Malom Mokrom Lugu, zbog čega je Belivuk posumnjao da je Vušović angažovao te ljude da pucaju u nas. Malo je falilo da krenemo na Vušovića. Belivuk je bio ljut - naveo je Hrvatin dodajući da je to "ispeglao" Zvicer.

Hrvatin tvrdi i da su mu pripadnici grupe ispričali kako je "Zemo" 95 odsto zaslužan što uspeli da otmu Mileta Radulovića Kapetana.

Okrivljeni-saradnik je rekao i da su prpadnici grupe imali saznanja da ih "Salvatore" opservira iz stana u Humskoj koji gleda na ulaz u restoran na stadionu FK Partizan gde su često boravili, dodajući da je kasnije "Salvatore" uhapšen sa kokainom i pištoljem na putu ka Raškoj, te da su pripadnici rekli da se "sam uhapsio" jer je imao saznanja da Belivuk i Miljković znaju da ih je pratio.

Takođe, prema Hrvatinom rečima, Salvatore je sarađivao sa Aleksandrom Šarcem, kao i da ima fotografiju sa njim iz kola, a koji je ranjen u tržnom centru Ušće i nakon nekoliko dana je podlegao povredamo.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Hrvatin je detaljno ispričao kako se odvijala ormica Nikole Mitića, precizirajući da im je Mitić priznao da radi za Lazara Vukićevića sa kojim se čuo preko kriptovane aplilacije "Skaj", a potom je Vukićeviću, kako tvrdi Hrvatin, Miljković sa Mitićevog telefona slao glasovne poruke.

- Sećam se da si poslao Vukićeviću glasovnu poruku i da si rekao nekada smo bili dobri, a sad radiš sa Aleksandrom Šarcem i škaljarskim smećarima - rekao je Hrvatin Miljkoviću i dodao da je siguran da je Miljković upravo Vukićeviću slao glasovne poruke jer mi je ranije pričao da su bili dobri.

Nakon Mitićevog ubistva, okrivljeni-saradnik je ponovo detaljno objasnio na koji način su pripadnici grupe komadali telo kako bi ga pripremili za industrijsku mašinu za mlevenmje mesa, te je ponovio da je Miloš Budimir dao predlog kako da iseku stomak da ne "zakače" creva zbog nesnosnog smrada koji ih je terao na povraćanje.

Prema Hrvatinom tvrdnjama, komadanje tela je trajalo oko sat i po vremena, nakon čega je pomogao optuženom Vladu Draganiću da očisti skrivenu prostoriju.

Sudija je Miljkovića upozorila da ne može okrivljenog-saradnika da optužuje da laže, a Miljković je tokom danasnjeg suđenja u jednom trenutku rekao Hrvatinu "cedićemo te Bojane do zadnjeg dana".

Sudija je pitala Hrvatina kako se osećao pošto je prilikom uništavanja tela Mitića orvi put učestvovao u tome, odnsno da li je imao osećaj da će mu pozliti, na šta je Hrvatin rekao da to tada nije ostavilo utisak na njega i da nije imao osećaj da će mu pozliti.

Odgovarajući na Miljkovićeva pitanja, Hrvatin je rekao da je od pripadnika ovog klana saznao da je Mile Radulović Kapetan preuzeo poslove škaljaraca, nakon ubistva Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u Atini i Alana Kožara i Damira Hadzića na Krfu.

Hrvatin je zatim odgovarao na pitanja o otmici Mileta Radulovića Kapetana i ubistvima Damira Hodžića i Adisa Spahića, navodeći da je Miljković slao slike na grupu ubijenog Hodzića kako leži na kauču prekriven šarenim čaršafom.

Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

 

Pored slika Hodžzića, Hrvatin je rekao da je Miljković poslao i sliku vezanog Radulovića na podu u kući sa cigarom u ustima i paklicom malbora pored njega.

 

Hrvatin je pričajući o uništavanju automobila "fiat doblo" rekao da je Nikola Vušović zvani Dzoni sa Vračara nakon hapšenja Belivuka i Miljkovića, napravio grupu u kojoj je,pored Hrvatina bio i Dušan Jovanović Giba, Vladimir Vojinović i Dario Đorđević Dekster i organizovali da se uništi taj auto kao i "bmv" koji je Miljkvić koristio a koji je pripadao ubijenom Zdravku Radojeviću.

Okrivljeni-saradnik je pričajući o ubistvu Zdravka Radojevića, koji je prema njegovim rečima pretio porodici Marka Budimira, rekao da su pripadnici ove kriminalne  grupe bili "profesionalci i nisu išli na porodice pripadnika suparničke grupe".

Rekao je da su članovi klana bili kivni na Radojevića zbog toga, kao i da kada je došlo "vreme" da se on ubije Belivuk je rekao "braćo ko će da ga ubije", a potom je Miloš Budimir rekao "neću ja kum mi je" nakon čega ga je Belivuk ubio sekirom.

Pre Radojevićevog ubistva, kako je kazao Hrvatin, braća Budimir su mu rekli "ti ćeš najbolje proći zbog žene i dece, drugi su gore prošli", kao i vi "vidi gde si ti a gde smo mi", dodajući da je nakon ubistva dobio 10.000 evra kao nagradu jer je grupa "pokupila" Radojevićeva kola, nekretnine i kamate.

Suđenje optuženima se nastavlja sutra. Hrvatin se nagodio sa tužilaštvom da za kaznu zatvora od 15 godina priča o zločinima ove grupe. Srđan Lalić i Nikola Spasojević su se nagodili da za kaznu zatvora od 18, odnosno 14 godina svedoče protiv klana.

 

 

  

 

Ostavite komentar