Vesti > Hronika

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU: Hrvatin GOVORIO o KOKAINU i UBISTVIMA

Okrivljeni-saradnik je pričao i o "ubistvu na šinama" odnosno likvidaciji Mirka Kojića krajem januara u Ulici 27.marta

Izvor: K1info/Tanjug

14/03/2023 > 17:41

podeli vest:

SUĐENJE BELIVUKU I MILJKOVIĆU:  Hrvatin GOVORIO o KOKAINU i UBISTVIMA
Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ


U Specijalnom sudu u Beogradu optuženi Marko Miljković nastavio je da isputuje okrivljenog-saradnika Bojana Hrvatina o trgovini droge.

Hrvatin je rekao da su se Belivuk i Miljković "ugradili" kada su sa njim poslovali kokainom, jer je po kilogramu ulična cena bila 42.000 evra, a njemu su prodavali za 41.000 evra.

Kako je kazao, kasnije je saznao od muškarca čiji je nadimak na aplikaciji "Sky" bio "Best". da su oni nabavljali taj kokain po ceni od 34.000 evra.

Hrvatin je naveo da su Miljković i ostali pripadnici grupe pričali da je Slavoljub Trajković zvani Trajko zajedno sa ubijenim Aleksarom Šarcem, učestovao u ubistvu jednog mladića, čiju je sliku obezglavljenog tela Miljković pokazao Hrvatinu, a okrivljeni-saradnik je rekao da misli da se taj momak imao nadimak Laki. 

Hrvatin je naveo da je bio bliži sa Miljkovićem nego sa Belivukom, dodajući da sve što zna mu je Mikljković ispričao,  jer je bio "hvalisavac".

Okrivljeni-saradnik je pričao i o "ubistvu na šinama" odnosno likvidaciji Mirka Kojića krajem januara u Ulici 27.marta, te je naveo da je Miljkovića nakon tog ubistva krio optuženi Vladimir Grek.

Foto: TANJUG/ VLADIMIR SPORČIĆ

 

Pričajući o Trajku, Hrvatin je rekao da je Miljković ispitivao Stojketa (Nebojša Stojkovć), na kog je pucano u Barseloni, da li ima saznanja da Trajko planira likvidaciju Belivuka, na šta se Stojke, kako je rekao Hrvatin, kleo da to sigurno ne planira Trajko, jer je dobar sa njim.

U jednom trenutku tokom suđenja, kada je Miljković ispitivao Hrvatina kako zna da se dopisivao sa vođom kavačkog klana Radojem

Zvicerom, okrivljeni-saradnik je  Miljkoviću rekao da voli da laže, jer mu je on rekao da je Zvicer na kriptovanoj aplikaciji skaj "Born" i da se dopisuje sa njim. 

Pripadnici Belivukove i Miljkovićeve grupe se potvrđenom optužnicom terete za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmice i silovanja.

 

 

 

Ostavite komentar