Vesti > Hronika

Nastavljeno suđenje BELIVUKOVOM KLANU: Hrvatin DO DETALJA opisao uklanjanje tela NIKOLE MITIĆA

Kako je naveo Hrvatin iskomadano telo mušakrca je stalo u dve kade

Izvor: K1info/Tanjug

24/02/2023 > 12:10

podeli vest:

Nastavljeno suđenje BELIVUKOVOM KLANU: Hrvatin DO DETALJA opisao uklanjanje tela NIKOLE MITIĆA
Foto: Tanjug/Zoran Žestić


Okrivljeni-saradnik Bojan Hrvatin, tokom suđenja organizovanoj kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, detaljno je opisao otmicu i ubistvo Nikole Mitića. 

Hrvatin je pojasnio da su Mitića pripadnici zatekli kako prati Belivuka i Miljkovića, zbog čega ga je Miljković zaustavio, udario, a drugi pripadnici oteli i odveli u kuću u Ritopeku. 

Prema Hrvatinovim rečima, Miljković je sa Mitićevog telefona poslao glasovnu poruku Lazaru Vukićeviću, koji je kasnije takođe ubijen u istoj kući, koja je glasila "nekad smo bli dobri, a sad si sa Šarcem i ovim smećem, i tebe ćemo da uhavtimo" na šta je Vukićević odgovorio da je on sam za sebe, da nije sa Šarcem i dodao "jurićemo se". 

Hrvatin, kako je kazao, nije učestvovao u ubistvu Mitića, što je na neki način zamerio pripadnicima i rekao da hoće i on da učestvuje u ubistvima, na šta su mu oni rekli "jednog ometlamo dođe još četvoro". 

Zatim Hrvatin stiže sa Srđanom Lalićem i Milošem Budmirom, otišao je u kuću u Ritopeku gde ih je čekao Vlade Draganić kako bi uništili Mitićevo telo.

Kako je opisao Hrvatin mrtvog Mitića je zatekao u kući sa glavom u kadi, presečenim vratom i lisicama na rukama, dodajući da je već bio ukočen i crn zbog prebijanja. 

Hrvatin je detaljno objasnio kako su isekli Mitićevo telo, na koji način su vadili iznutrice kako ne bi bio previše nepriajatan miris zbog sadržine creva i ostalih organa, te je rekao da je on skinuo obrve i uši dok je Lalić isekao Mitićevu glavu na pola i usitnio kako bi stala u mašinu za mlevenje.

Kako je naveo Hrvatin iskomadano telo mušakrca je stalo u dve kade. 

Draganić, Budimir i Lalić su nakon unišatvanja tela, otišli do reke kako bi prosuli ostatke samlevenog tela Mitića. 

Hrvatin je rekao da su Belivuk i Miljković otišli u Crnu Goru gde su ubili Damira Hodzića i Adisa Spahića, a oteli Mileta Radulovića zavnog Kapetan sa čijeg telefona su namamili Lazara Vukićvića.

Okrivljeni-saradnik je rekao da je video dve fotografije ubijenog Hodžića , jedna kod prozora, a druga na kojoj leži na dvosedu pokriven do glave.

Kako je precizirao Hrvatin Miljkovć je sa Kapetanovog telefona Vukićeviću poslali fotogtafiju vezanog Belivuka navodeći da je otet, zbog čega je Vukićević pristao da se nađe sa pripadnicima klana. 

Prvobitni plan grupe je, kako je rekao Hrvatin bio da se otme i Aleksandar Šarac, ali je on bio nepoverljiv i nije hteo da se sastane sa pripadnicima ovog klana. 

Punomoćnica oštećene žene Gorana Veličkovića je sudiji kroz suze rekla da Belivuku skrene pažnju jer upućuje "neprijatne i uznemiravajuće poruke", nakon cega je sudija odredila pauzu.

 


 

 

 

 

 


 

 

Ostavite komentar