Vesti > Beograd

To će biti najmodernija PIJACA U REGIONU: BUVLJAK na Miljakovcu gotov do KRAJA OKTOBRA

Do nove adrese gde će buvljak biti od jeseni moći će brzo i lako da stignu građani iz svih delova

Izvor: K1info/Tanjug

20/08/2023 > 12:13

podeli vest:

To će biti najmodernija PIJACA U REGIONU: BUVLJAK na Miljakovcu gotov do KRAJA OKTOBRA
Foto: TANJUG/ JKP BEOGRADSKE PIJACE/bs


Svi radovi na izgradnji buvlje pijace na novoj lokaciji - Miljakovcu planirano je da budu završeni do kraja oktobra, izjavila je Jelena Nikolić iz preduzeća Beogradske pijace.

Nikolićeva je rekla da će to da bude najmodernija pijaca, otvoreni tržni centar, u regionu.

- Reč je o pijaci Miljakovac, koja će biti nova adresa beogradskog buvljaka, ona ima svu neophodnu infrastrukutu, dovoljno prostranu parcelu, a obavljeni su prethodno radovi na raščišćavanju terena. Urađeni su temelji na kojima će da budu postavljeni čelični stubovi koji će da nose šatorsku konstrukciju. Krajem sledeće nedelje očekuje se da počnu radovi na asfaltiranju pijačnog platoa - rekla je Nikolićeva.

Kaže da će buvljak na novoj lokaciji raditi već od jeseni, jer je planirano da svi radovi budu kompletno završeni do kraja oktobra.

- Novi buvljak će se prostirati na 12.000 kvadrata, predviđeno je da 4.000 kvadrata bude natkriveno i na tom delu biće postavljene moderene boks - tezge, što će zakupcima omogućiti da rade i u popodnevnim satima, ali i u svim vremenskim uslovima. Zakupci i građani moći će da rade i kupuju u komfornijem, savremenijem i boljem prostoru - rekla je ona.

Nikolićeva je dodala da je planirano da bude postavljeno ukupno 230 boks-tezgi, izgrađeno 60 novih lokala i parking prostor sa 130 mesta.  Saobraćajna povezanost je odlična sa svim delovima grada, istakla je ona.

- Do nove adrese gde će buvljak biti od jeseni moći će brzo i lako da stignu građani iz svih delova, jer trenutno postoji devet autobuskih linija koje vode do njegove adrese, kao i linija Beovoza, a stanica je 150 metara od mesta gde će se nalaziti novi buvljak - rekla je ona.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Jelena Nikolić

Dok nova lokacija ne bude privedena nameni, kaže, neće početi postupak preseljenja, kako bi zakupci mogli neometano da rade, bez prekida u poslovanju.

Nikolićeva je dodala da će novi buvljak dobiti i nove mušterije, jer se nalazi u opštini Rakovica i u blizini dve, takođe, velike opštine Čukarica i Voždovac. Ona je dodala da je popularni buvljak već tri decenije mesto snabdevanja robom široke potrošnje po pristupačnim cenama i samo jedna od 30 pijaca koliko ih posluje u sastavu JKP Beogradske pijace.

Otvoreni tržni centar, popularni prestonički buvljak, nalazi se skoro 30 godina u novobeogradskom Bloku 23, u Ulici Proleterske solidarnosti, a otvoren je 1994. godine, kada je Skupština grada preduzeću Gradske pijace predala na korišćenje i upravljanje ograđeni pijačni prostor sa pratećom infrastrukturom i upravnom zgradom, navodi se na sajtu ovog preduzeća.

Otvoreni tržni centar je 1997. godine ograđen kapijom, a iste godine dobio je moderne tezge sa sanducima i veliki broj zidanih lokala na obodu pijace.

Nikolićeva je podsetila da je trenutno na šest pijaca u Beogradu‚ moguće plaćanje karticama i to na - Kalenić pijaci, pijaci Đeram, Palilula, Zemun, Blok 44 i stari Merkator, kao i da Beogradske pijace planiraju na što više pijaca da omoguće bezgotovinsko plaćanje.

- Na pijacama se dominantno plaćalo u gotovini, još malo biće dve godine kako je Privredna komora Srbije inicirala pilot projekat  Digitalizacija pijaca, koje je JKP Beogradske pijace prepoznalo i uključilo se. Taj pilot projekat je krenuo u jesen 2021. godine i obuhvatio je tri pijace, a to su Palilula, Kalenić i Đeram, a zakupci koji su prepoznali značaj da svojim mušterijama omoguće da plaćaju bezgotovinski - rekla je ona.

Foto: TANJUG/ JKP BEOGRADSKE PIJACE/bs

 

Po isteku tog probnog perioda, od 50 zakupaca, 35 je nastavilo sa bezgotovinskim plaćanjem, a sva ta prodajna mesta na kojima je to moguće su vidno obeležena, dodala je ona. Nikolićeva je rekla da su na taj način privukli i mlađu populaciju da kupuje na pijacama.

- Ovog proleća se ušlo u drugu fazu projekta, tako da je na ukupno šest pijaca u sastavu JKP Beogradske pijace moguće plaćati bezgotovinski, dakle na pijaci Kalenić, Đerem i Palilula, već dve godine. Od ovog proleća i na pijacama Zemun, Blok 44 i stari Merkator se, takođe, određeni broj zakupaca priključio projektu - rekla je ona.

Dodala je da se ova odluka pokazala zaista odlično, jer je od jeseni 2021. godine do jeseni 2022. realizovano više od 42.000 bezgotovinskih transakcija.

Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/bs

Jelena Nikolić

- Vodimo računa o potrebama, ulažemo u tekuće održavanje, savremenu pijačnu opremu, u investiranje, jer je veliki broj pijaca u okviru našeg preduzeća. Pijace su snabdevači naših korisnika, a za zakupce sigurno i direktno mesto plasamana robe. One su svojevrsni brend, jer imaju dugu i bogatu istoriju, a i veliki broj turista prilikom boravka u Beogradu posećuju pijace - rekla je ona.

Nikolićeva je istakla da su pijace i dalje prepoznate kao nezaobilazna mesta kvalitetne nabavke zbog raznovrsne i sveže ponude proizvoda.
 

Ostavite komentar