Vesti > Beograd

SVIM SPLAVOVIMA na Savskom nasipu Šapić 23. juna ISKLJUČUJE VODU i STRUJU

Prema Šapićevim rečima splavovi ne treba da nestanu sa naših reka, ali mora da se uvede red i da ih bude daleko manje

Izvor: K1info/Tanjug

31/05/2023 > 16:06

podeli vest:

SVIM SPLAVOVIMA na Savskom nasipu Šapić 23. juna ISKLJUČUJE VODU i STRUJU
Foto: Pixabay.com


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić najavio je da će 23. juna biti doneto poslednje rešenje o uklanjanju splavova sa Savskog nasipa kao i da će im svima biti isključena za početak - struja i voda. 

- Mislim da će 23. juna biti doneto poslednje rešenje o izvršenju da bi svi bili obuhvaćeni i da ne bi izdvajali nekoga. Na žalost, i oni koji su licitirali da imaju lagalno struju i vodu, ostaće bez ovih usluga - rekao je Šapić odgovarajući na pitanja novinara dokle se stiglo sa radovima na Savskom nasipu. 

Foto: YouTube screenshot

 

Šapić je objasnio da je Sekretarijat za inspekcijske poslove uručio svim splavovima rešenja o uklanjanju i da se sada čekaju rešenja o izvršenju jer, kako je rekao, postoji procedura koja mora da se ispoštuje. 

Šapić je dodao da je odložena po drugi put nabavka za odvoženje splavova, jer se pojavila još jedna firma koja obavlja te poslove. 

- Do tada svima isključujemo vodu i struju, što do izvršnih rešenja nije bilo moguće, jer su ih prikačili pre pet, šest godina, iako su bili nelegalni, ali da bi stari priključak bio nelegalan, mora da se izvrše ova rešenja. Nažalost, ovi koji su izlicitirali da budu priključeni i spremili se da plaćaju - biće takođe isključeni, dok se nama ne omogući da oslobodimo njihovu lokaciju i napravimo legalan priključak za vodu i struju - objasnio je Šapić. 

On je podsetio da je Upravni sud doneo odluku da se zaustave radovi dok se ne odluči da li je zaista rađeno suprotno zakonu. 

- Ukoliko Upravni sud kaže da ta dozvola koju smo mi dobili po principu na koji je izdavana u poslednjih 6, 7 godina za sve radove na nasipu - nije validna, mi ćemo da pitamo kakvu dozvolu da izvadimo, tako da mi od tih radova nećemo da odustanemo - rekao je on.

Prema Šapićevim rečima splavovi ne treba da nestanu sa naših reka, ali mora da se uvede u red, da ih bude daleko manje i da se poštuju bezbednosni uslovi, jer nijedan sada to ne ispunjava - ni ekološki, ni estetski.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

 

- Zato je Savsko šetalište ogledno - da padne sa 100 na 28 da se konačno vidi reka, da nema onog smeća i đubreta, da svi imaju filtere za prečišćavanje voda i da imaju zvanične priključke i da bude uređeno šetalište - dodao je on. 

Šapić je osudio i jučerašnji upad u dvorište televizije N1.

- Osuđujem svaku vrstu odlaska na bilo čije radno mesto ili prostor gde neko živi, ja nemam uticaj na policiju i ne mogu da tražim ništa od policije i očekujem da će policija da radi u skladu sa svojim nadležnostima i verujem da je bilo jako neprijatno i jako mi je žao - rekao je on odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše ovaj događaj.  

Šapić je podsetio da se i ispred njegove kuće pre nešto manje od dva meseca okupljala grupa ljudi, ali da to tada nijedan medij nije osudio. 

- Nijedan medij nije osudio, ja osuđujem ispred radnog mesta, a ne daj bože ispred kuće, osuđujem okupljanje ispred bilo čijeg radnog mesta i niko ne treba da se boji da radi svoj posao i da ide kući - rekao je gradonačelnik Beograda. 

On je rekao da svi treba da osudimo ovakve stvari, da ćemo time bez obzira na različitosti, učiniti da društvo bude bolje i da se ne odnosimo prema tome tako samo kada je neko naš ugrožen, već svi. 
 

Ostavite komentar