Vesti > Beograd

Svi bi da IMAJU SPLAV na Savskom keju - jedan ugostitelj nudi 5.000 EVRA MESEČNO za mesto

Tri puta je više ponuđača od broja lokacija koje se nude u zakup, saopšteno je iz Gradske uprave

Izvor: K1info/Tanjug

22/12/2022 > 10:37

podeli vest:

Svi bi da IMAJU SPLAV na Savskom keju - jedan ugostitelj nudi 5.000 EVRA MESEČNO za mesto
Foto: Shutterstock


U Gradskoj upravi Beograda javno su otvorene pisane ponude za zakup prostora za splavove na Savskom keju u Beogradu i za ponuđenih 30 lokacija stigle su 83 ponude, od kojih najveća vredi sedam miliona dinara, odnosno oko 60.000 evra godišnje.

Grad Beograd je 25. novembra objavio javni oglas za prikupljanje pismenih ponuda za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji grada Beograda, a ponude su mogli da predaju pravna lica, preduzetnici, udruženja ili građani.

Kako je ranije račeno, kriterijum za odabir najbolje ponude je najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju.

Po izboru zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta, imaće adekvatan rok da ih sami uklone, a ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, počeće njihovo uklanjanje u saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama.

Grad je u obavezi da obezbedi svu pripadajuću infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode, a očekuje se da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine.

Кomentarišući protest jednog dela građana zbog objavljenog oglasa za prikupljanje pismenih ponuda za zakup vodnog zemljišta u javnoj svojini na teritoriji Beograda, koji je nedavno raspisan, gradski urbanista Marko Stojčić je ocenio da je osnovni cilj ovog konkursa da se obale reka urede.

- Ovo uređenje tiče se svih građana Beograda, a ne samo jednog dela. Prevelik je broj plutajućih objekata i oni ugrožavaju normalno funkcionisanje grada i vizuru na reku. Zato je naša obaveza da se zakon poštuje i sprovodi. U tom smislu konkursom su ispoštovani svi akti i pravila, među kojima je udaljenje od petnaest metara između dva plutajuća objekta. Taj segment odnosi se na bezbednost ljudi koji dolaze na plutajuće objekte, ali i drugih građana koji prolaze tuda. Takođe, preciziran je i izgled i na taj način došlo se do manjeg broja plutajućih objekata, odnosno primerenog broja, što u krajnjem znači uvođenje reda u ovu oblast - rekao je Stojčić u izjavi za Beoinfo.

 

 

 

 

Ostavite komentar