Vesti > Beograd

ŠAPIĆ zavodi RED NA SPLAVOVIMA - IZOLACIJA KLUBOVA da bi Beograđani MIRNO SPAVALI

Ideja je da Savsko šetalište bude jedno od najlepših u ovom delu Evrope, a sličan sistem primenjivaće se duž svih obala u Beogradu

Izvor: K1info/Tanjug

04/10/2022 > 20:31

podeli vest:

ŠAPIĆ zavodi RED NA SPLAVOVIMA - IZOLACIJA KLUBOVA da bi Beograđani MIRNO SPAVALI
Foto: Pexels.com


Splavovi koji dobiju dozvolu za noćne klubove moraće da imaju izolaciju kako ne bi ugrožavali život ljudi u okolini, rekao je gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić.

On je istakao da će prvi put biti uređeno priobalje, a Savsko šetalište, gde je splavova najviše, biće prvo u nizu. Kako kaže, upravo se radi na planu i skicama za lokacije splavova, nakon čega će oni biti dati javnosti na uvid, a potom i na licitaciju.

Šapić je podsetio da je na poslednjoj sednici Skupštine Grada Beograda doneta odluka o postavljanju plutajućih objekata na vodnom zemljištu na teritoriji grada, što predstavlja pravni osnov za konačno sređivanje priobalja.

Prema rečima gradonačelnika Beograda, znatan broj splavova će ostati, ali će oni biti standardizovani.

- Jasno će biti određeno gde splavovi mogu da se nalaze, kolika će biti udaljenost između njih, a moraće da imaju i prečišćivače kako se fekalije ne bi direktno ispuštale u reku, kao i priključak na struju i vodu i plaćen zakup - rekao je Šapić.

Foto: Tanjug/Beoinfo

 

Ideja je da Savsko šetalište, koje je manje turističko, a više rezidencijalno, bude jedno od najlepših u ovom delu Evrope, te da se sličan sistem primenjuje duž svih obala u Beogradu.

"Beli" je lični asistent Beograđana

Šapić je izrazio uverenje da će zahvaljujući novom preduzeću „Beogradski park” građanima biti obezbeđena kvalitetnija usluga i naveo da je želja da gradski parkovi budu puni dece i ljudi, oplemenjeni novim sadržajima.

- Ovo preduzeće upravljaće parkovima tako što će osmišljavati na koje načine mogu da privuku ljude, a baviće se i drugim poslovima koji će građanima biti vidljivi tek nakon implementacije rezultata - napomenuo je on.

Ukazao je i na ulogu novoformirane službe javnog reda, kao i njenog službenika "Belog", koji će biti lični asistenti svih Beograđana.

- "Beli" će biti na ulici i pomagaće građanima. Pravimo podelu grada na stanice i punktove, a u svakom kraju grada imaćemo punkt u kome će "Beli" biti. Biće oko škola, vrtića, u parkovima, ali šetaće i noću kako bi se svi osećali sigurnijeBeograd će biti najsigurniji i najuslužniji grad u Evropi - rekao je Aleksandar Šapić.

Najveći problem - gradski prevoz

Kaže da je jedan od najvećih problema sa kojim se sadašnja gradska uprava suočava gradski prevoz, te da će učiniti sve da se ova usluga poboljša, a očekuje da će i građani, kada osete poboljšanje, početi sve više da plaćaju karte.

- Želim da zajedno sa ovom gradskom upravom dam sve od sebe kako bi građani dobili što bolje uslove za život. Kao gradonačelnik Beograda sam dužan da štitim interese svih građana, pa i tih radnika u preduzećima - rekao je Šapić.

Šapić je istakao da je sve urađeno kako bi Beograd spremno dočekao zimu i najavio da će grejna sezona početi 15. oktobra, ukoliko ne dođe do drugačijeg dogovora na nacionalnom nivou.

Kako je napomenuo, izbegnuta su kašnjenja u nastavku subvencionisanja za gradske vrtiće, a omogućena je i podela vaučera za decu vrtićkog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, kao i zaposlenima u tim ustanovama.

 

Ostavite komentar