Vesti > Beograd

Umesto 100, NA SAVI SAMO 30 SPLAVOVA - video-nadzor čitavog postupka PREDAJE PONUDA

Javni oglas za zakup 30 lokacija objavljen je danas, a ponude će potencijalni zakupci splavova moći da se podnesu do 21. decembra

Izvor: K1info/Tanjug

25/11/2022 > 15:24

podeli vest:

Umesto 100, NA SAVI SAMO 30 SPLAVOVA -  video-nadzor čitavog postupka PREDAJE PONUDA
Foto: Pixabay.com


Javni oglas za zakup 30 lokacija vodnog zemljišta u javnoj svojini na levoj obali Save objavljen je danas, a ponude će potencijalni zakupci splavova moći da se podnesu do 21. decembra, izjavio je gradski sekretar za privredu Nikola Kožović.

Prema njegovim rečima, Grad Beograd je u obavezi da obezbedi infrastrukturu za svaku od lokacija za koju je raspisan konkurs, tako da će budući zakupci, pored izlicitirane zakupnine, biti u obavezi da uredno plaćaju račune za vodu, struju, ali i da obezbede prečišćivače za otpadne vode.

Kriterijum za odabir najbolje ponude, objasnio je Kožović, je najviši ponuđeni iznos ukupne godišnje zakupnine za konkretnu lokaciju, a podnosilac ponude za zakup vodnog zemljišta može biti svako zainteresovano pravno lice, preduzetnik ili udruženje, kao i fizičko lice u skladu sa uslovima.

- Nakon izbora zakupaca, svi vlasnici plutajućih objekata koji nisu stekli uslov za zakup vodnog zemljišta imaće adekvatan rok da sami uklone svoje plutajuće objekte. Ukoliko ih u tom roku ne uklone sami, počeće njihovo uklanjanje u saradnji sa Vojskom Srbije, Ministarstvom unutrašnjih poslova, Policijskom upravom za grad Beograd, Rečnom policijom i drugim nadležnim službama - rekao je Kožović, navodi se u saopštenju gradskog sekretarijata za informisanje.

On je precizirao da će poslednjeg dana koji je predviđen za dostavljanje ponuda od 7.30 do 11.30 sati, biti postavljen video-nadzor čitavog postupka predaje ponuda, a istovremeno, potencijalni zakupodavci će moći fizički da prisustvuju procesu primanja ponuda, što će obezbediti apsolutnu javnost i transparentnost procesa.

Očekuje se, dodaje Kožović, da kompletan postupak bude završen u prvom kvartalu 2023. godine, saopštila je gradska uprava.

- Naplata zakupa vodnog zemljišta krenuće onog momenta kada Grad Beograd obezbedi uslove za korišćenje lokacije, to jest od momenta kada se obezbedi potrebna infrastruktura - zaključio je Kožović.

Sva neophodna dokumentacija može se preuzeti na internet stranici Grada Beograda.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić je ranije najavio da će od postojećih 100 splavova njihov broj biti smanjen na 30, kao i da će, kada se bude raspisao konkurs, svi koji to žele moći da dođu i učestvuju u licitaciji za zainteresvanu lokaciju.

 

 

 

Ostavite komentar