Vesti > Beograd

Vlasnici beogradskih SPLAVOVA koji nisu prošli LICITACIJU organizovali PROTEST

Okupljanje bilo na Ušću, vožnja do Bežanijske kose

Izvor: K1info/Tanjug

16/03/2023 > 18:35

podeli vest:

Vlasnici beogradskih SPLAVOVA koji nisu prošli LICITACIJU organizovali PROTEST
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Vlasnici splavova na Savskom keju u Beogradu, koji nisu prošli licitaciju za zakup mesta okupili su se danas na Ušću odakle su krenuli, kako su rekli, u protestnu vožnju do kuće gradonačelnika Aleksandra Šapića na Bežanijskoj kosi kako bi izrazili nezadovoljstvo rešavanjem njihovog statusa.

Pravna zastupnica vlasnika splavova Vesna Josić rekla je za Tanjug da su se vlasnici splavova odlučili na protest zbog toga što, kako tvrdi, sa Šapićem nisu uspeli da uspostave nikakav kontakt uprkos mnogim pokušajima.

- Tražili smo da sednemo i porazgovaramo. Da ukažemo i njemu na ono što pričamo u medijima da su propisi koji se primenjuju nezakoniti - rekla je Josićeva.

Josićeva tvrdi da je tokom sprovođenja konkursa prekršena procedura, a da su žalbe vlasnika splavova na prekršenu proceduru odbijene.

Ističe da vlasnici splavova ne mogu da poseduju lokacijske dozvole, jer ih, kako tvrdi "grad ne izdaje već 20 godina", a da im pritom gradonačelnik govori da su  nelegalni.

Vlasnik sportskog objekta X team Aleksa Mašić rekao je za Tanjug da žele da ukažu na problem sa kojim se suočavaju i da na konkursu njegov objekat nije mogao ni da učestvuje jer je bilo naglašeno da mogu da učestvuju samo ugostiteljski objekti i preduzetnici, a ne i sportska udruženja, kao i da ne traže besplatno mesto.

 

Ostavite komentar