Vesti > Beograd

Šapić rešio NEDOUMICE oko GRADSKOG PREVOZA: Beograd neće plaćati PENALE

Moj zadatak je da branim interes Beograda, a njihov da brane interes privatnih firmi, poručio je gradonačelnik

Izvor: K1info/Tanjug

14/03/2023 > 15:19

podeli vest:

Šapić rešio NEDOUMICE oko GRADSKOG PREVOZA: Beograd neće plaćati PENALE
Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović


Interes privatnih firmi neće biti ispred interesa grada, poručio je danas gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić povodom najavljenog okončanja partnerstva sa turskom firmom Kentkart koja obavlja naplatu i kontrolu karata u javnom prevozu.

- Moj zadatak je da branim interes Beograda, a njihov da brane interes privatnih firmi. Verujem da će interes Grada Beograda biti odbranjen dok sam ja ovde - rekao je Šapić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja Servisnog centra 11-0-11.

Gradonačelnik Beograda je naveo da je u jednom momentu bilo prihvatljivo da Grad Beograd preuzme naplatu i kontrolu bez izmene ugovora sa Kentkartom.

- Došli smo do informacija do kojih nikada ne bismo došli da se nismo ovim ozbiljnije pozabavili. To do čega smo došli nije u interesu Beograđana, nego u interesu njih - rekao je Šapić. 

Šapić je rekao da će informisati javnost o daljem razvoju situacije i dodao da Grad Beograd neće imati štete od raskida javno-privatnog partnerstva sa firmom Kentkart. 

- Šta više, ne da nećemo biti u šteti i da neće biti penala, već ćemo imati i veću korist nego što sam planirao - zaključio je Šapić. 

 

 


 

 

Ostavite komentar