Vesti > Beograd

Skoro sve gradske službe OD SADA možete dobiti na jedan broj 11-0-11

Šapić je dodao da će lično kontrolisati Komunalnu miliciju kada su u pitanju žalbe građana, kako bi video da li su izlazili na teren

Izvor: K1info/Tanjug

14/03/2023 > 19:06

podeli vest:

Skoro sve gradske službe OD SADA možete dobiti na jedan broj  11-0-11
Foto: Tanjug/Beoinfo


Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić rekao je da će od danas sve gradske službe koje su do sada imale svoj infocentar i različite brojeve telefona biti objedinjeni u sistemu Servisnog centra 11-0-11 sa tim jedinstvnim pozivnim brojem.

Šapić je prilikom otvaranja centra rekao da će on raditi 24 časa, da će u smeni biti 65 ljudi, a noću sa malo manje kapaciteta. 

Šapić je prilikom otvaranja Servisnog centra rekao da će u tom sistemu biti  Komunalna policija, inspekcija, Infostan, JP Gradsko Stambeno, Parking servis, javno osvetljenje, javni prevoz, Beogadski vodovod i kanalizacija, beogradske elektrane, Gradska čistoća, Zelenilo Beograd, Beograd put, kao i Beogradske pijace i Veterina Beograd.

- Potpuno sam siguran da će ovaj sistem podići kvalitet naših javnih preduzeća. Komunalna milicija, nekad, dok je nismo prebacili u ovaj veliki sekreterijat, imala je potpuno autonomni sistem u koji čak niko nije mogao da uđe ni za prijave, a ne za telefonske pozive. Komunalna milicija je bila država u državi gde niste mogli da znate šta se dešava - rekao je gradonačelnik.

On je dodao da će lično kontrolisati Komunalnu miliciju kada su u pitanju pozivi i žalbe građana, kako bi video da li su izlazili na teren i da li su pravili zapisnike. 

Rekao je da će pokušati da do kraja kalendarske godine u čitav sistem uključe sve ustanove u gradu i da misli na ustanove kulture i sportske centre i da očekuje da do 1. januara 2024. godine ne postoji nijedan broj u okviru gradske uprave osim broja 11-0-11. 

- Mislim da je ovo revolucija u komunikaciji sa Beograđanima, revolucija u podizanju pripravnosti svih gradskih službi. Postojaće jasna pravila kako se prijavljuje i šta je ono što tražite. Rok će biti 72 časa da vam se da informacija o pitanju koje ste postavili. Rešenje ne, jer postoje stvari koje ne možete rešiti za 72 sata - precizirao je gradonačelnik.

Ovaj dan Šapić ocenjuje kao istorijski i dodaje je ovo prva i najvažnija faza, a da od sutra kreće nova era između gradske uprave i svih Beograđana. 

- Mi ćemo informisati ljude kome treba da se jave.  Da li republičkoj službi ili preduzeću. Uputićemo građane na adresu na kojoj može da dobije informaciju.. - rekao je Šapić i dodao da će biti rigorozni za sve koji budu ometali ili zloupotrebljavali servis.

Najavio je da će ovih dana u ulazima zgrada biti postavljene info-table na kojima će se naći određene servisne informacije.

- Info table su iskorak. Pokušaćemo da napravimo aplikaciju na kojoj se ukuca ime kraja i gde će biti sve informacije, na primer radovi u Višnjičkoj ulici i pisaće koliko će trajati, stanje saobraćaja, i slično - rekao je gradonačelnik.

 

 

 


 

 

 

Ostavite komentar

super

i minut price sa centrom je oko 15din

18.03.2023 20:07