Sport > Tenis

Tako je GOVORIO NADAL: Đoković? Volim izazove, ali NISAM JA GLUP

Španski teniser nasmejao i sebe i novinare

Izvor: K1info

01/10/2022 > 10:30

podeli vest:

Tako je GOVORIO NADAL: Đoković? Volim izazove, ali NISAM JA GLUP
Foto: Tanjug/AP


Priče o dva najbolja tenisera današnjice, Rafaelu Nadalu i Novaku Đokoviću, polako prerastaju u legende, a svaka prilika da se podsetimo njihovih međusobnih prozivki i peckanja uvek stavlja osmeh na lice - kao što se to dešava i sada, kada je internetom ponovo počeo da kruži snimak sa jedne od Rafinih konferencija za medije.

Naime, pre osam godina Špancu je jedan od prisutnih novinara postavio možda i neuobičajeno pitanje, na koje Nadal nije dao nimalo diplomatski odgovor.

- Rafa, voliš izazove - rekao si to mnogo puta, pa da li ti je drago što Đoković postoji - upitao je novinar.

Usledio je odgovor Španca kao iz topa:

- Ne!

To je izazvalo salve smeha u konferencijskoj sali, a i sam Nadal nije ostao imun na svoj iskren odgovor. Šeretski, držeži flašicu soka u ruci, dodao je:

- Volim izazove, ali nisam glup - rekao je Rafa i sam prasnuvši u smeh uz prisutne novinare.

 

 

Od te 2014. godine prošlo je dosta, Đoković i Nadal su iz sezone u sezonu ispisivali nove stranice teniske istorije i njihovo rivalstvo je postalo najveće u istoriji belog sporta. Nole i Rafa su do sada odigrali 59 međusobnih mečeva, a Srbin je za nijansu bolji i vodi sa 30:29.

Poslednji duel Srbin i Španac odigrali su na grend slemu, na Rolan Garosu, kada je Nadal u četvrtfinalu slavio sa 3:1 (6:2, 4:6, 6:2, 7:6), a to je i jedna od retkih kategorija, ali i najznačajnija, gde je za sada bolji od Đokovića - osvojio je 22 titule na najvećim turnirima, dok ih Nole ima 21. Među njima će se, dakle, još voditi bitka za najboljeg tenisera svih vremena, jer se treći velikan iz ove ere, Švajcarac Rodžer Federer, nedavno povukao iz tenisa sa ukupno osvojenih 20 titula na grend slemovima.

Nadal na grend slemovima ima skor od 11:7 u odnosu na Đokvića (samo na Rolan Garosu je 8:2), ali je Srbin bolji od Španca kad je reč o finalnim duelima na svim turnirima - 15:13. Takođe, Nole ima i više osvojenih mastersa - 38, dok Rafa sa tih turnira ima 36 pobedničkih pehara.

 

 

 

Ostavite komentar