Sport > Tenis

Fantastična POBEDA Đokovića - posle teškog meča porazio PRIJATELJA Vaseka Pospišila

Srpski teniser Novak Đoković pobedio je Vaseka Pospišila u fantastičnom meču u četvrtfinalu turnira u Tel Avivu rezultatom 7:6 (7:5), 6:3

Autor: Kurir

30/09/2022 > 17:51

podeli vest:

Fantastična POBEDA Đokovića - posle teškog meča porazio PRIJATELJA Vaseka Pospišila
Foto: Tanjug/Ariel Schalit


Novak Đoković je pobedio Vaseka Pospišila u fantastičnom meču u četvrtfinalu turnira u Tel Avivu.

Novak je na kraj sa velikim prijateljem izašao u dva naporna seta 7:6 (7:5), 6:3.

Pospišil i Đoković su zajedno odigrali meč posle pet godina. Novak je do sad pobedio u svih pet međusobnih duela, a ovaj šesti bio je verovatno i najzanimljiviji.

Đoković dugo nije mogao da osvoji poen kada Kanađanin pogodi prvi servis, a upravo je servis Pospišila borbu u prvom setu učinio veličanstvenom.

Velika borba je došla do taj-brejka, tamo je delovalo da će Đoković lako stići do prvog seta kada je stigao do 4:0. Ipak, Pospišil je uspeo potpuno da se vrati u igru i izjednači na 5:5, ali je na set lopti Novak uspeo da napravi još jedan mini brejk i obezbedi vođstvo u setovima.

Drugi deo igre krenuo je iznenađujuće, brejk loptom Kanađanina.

Pospišil je pretio, bio blizu brejka, ali Đoković se izvukao i u narednom gemu oduzeo servis rivalu.

 

 

Ipak, Novak nije uspeo da završi meč bez problema. Pospišil je igrao fantastično, vratio je brejk i odlično se držao sve do osmog gema drugog seta.

Tada je Novak uspeo da napravi brejk, dođe do 5:3, a zatim je u narednom gemu uspeo da slomi rivala, prijatelja i partnera u organizaciji PTPA i zasluženo pobedi u veoma teškom meču.

 

 

 

Ostavite komentar