Sport > Tenis

Plače Rodžer, plače Rafa, plače Novak... Pogledajte kako su NAJVEĆI RIVALI ispratili Federera u penziju

Po mnogima najveći teniser svih vremena povukao se iz belog sporta u noći punoj suza i emocija

Izvor: K1info

24/09/2022 > 07:45

podeli vest:

Plače Rodžer, plače Rafa, plače Novak... Pogledajte kako su NAJVEĆI RIVALI ispratili Federera u penziju
Foto: Tanjug/AP


Najbolji švajcarski teniser svih vremena, Rodžer Federer završio je u noći između petka i subote svoju fantastičnu karijeru tokom koje je osvojio brojne trofeje, od čega 20 na Grend slemovima.

Iako su se svi nadali da će u dublu sa Rafaelom Nadalom ostvariti pobedu i tako na najlepši način završiti uspešno poglavlje u svom životu, desio se poraz od američkog para Sok - Tijafo, koji nije bacio senku na sve ono što se desilo potom.

 

 

Suza je suzu stizala, Rodžer se jedva sastavljao od emocija koje su ga preplavile, ali nije bio jedini. Njegova supruga, majka, otac, prijatelji na tribinama proživljavali su istu stvar.

Ali i oni najveći rivali. Suze smo mogli da vidimo i na licu Novaka Đokovića, Endija Marija, dok je Rafael Nadal briznuo u plač i nekoliko puta dospeo u objektiv kamere. Svi su emotivno podneli Rodžerov odlazak u penziju.

 

 

Ipak, iza njega će ostati legenda, rezultati, uspesi koje će samo retki uspeti da nadmaše. Kako je i sam rekao Federer - "da može, sve bi opet isto ponovo uradio".

Federer je priznao da se pribojava da će ga emocije savladati u obraćanju, nakon što se njegova slavna karijera završila na Lejver kupu u petak.

- Ovo je deo zbog kojeg sam izuzetno zabrinut, uzimanje mikrofona. Želeo sam da mogu da provedem veče a da ne moram da uzimam mikrofon - rekao je on novinarima sa suzama u očima.

On je još izjavio i da je sinoć u Londonu "mogao da se podseti kako je ovo divno".

- Ovo nije kraj, znate, život ide dalje. Zdrav sam, srećan sam, sve je super, a ovo je samo trenutak u vremenu - naglasio je Federer.

Iako je bio zadovoljan svojim oproštajnim obraćanjem u petak, u kome je izrazio svoje emocije prema prisutnim navijačima, rivalima i porodici, Federer je rekao da ima potrebu da mora da uputi još nekoliko reči zahvalnosti navijačima u drugim delovima sveta i poručio im da će se "ponovo videti na drugoj vrsti teniskog terena negde širom sveta“.

- Nemam nikakve planove gde, kako, kada. Sve što znam je da bih voleo da odem da igram na mestima na kojima nikada ranije nisam igrao ili da u godina koje dolaze kažem hvala svim ljudima koji su mi toliko podržavali - poručio je Federer.

 

 

 

Ostavite komentar