Sport > Tenis

Arapska EGZIBICIJA: ĐOKOVIĆ JURIŠA na tenisere i teniserke

Nole krajem godine ima neočekivanu pripremu za Australijan open

Izvor: K1info

30/09/2022 > 13:30

podeli vest:

Arapska EGZIBICIJA: ĐOKOVIĆ JURIŠA na tenisere i teniserke
Foto: Tanjug/AP Photo/Alastair Grant


Najbolji srpski teniser Novak Đoković imaće kvalitetnu proveru krajem 2022, jer je najavio učešće na egzibiciji u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koja će biti održana od 19. do 24. decembra.

Domaćin egzibicionog turnira biće Dubai, a planirano je da na njemu učestvuje 16 tenisera i teniserki, koji će biti podeljeni u četiri ekipe sa po četiri tenisera i teniserke. Mečevi će biti igrani u singlu i miks dublu, žreb će biti održan 1. novembra, a našem teniseru bi igranje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima trebalo da posluži kao dobra priprema za Australijan open, koji je na programu od 16. do 29. januara naredne godine.

Foto: Tanjug/(AP Photo/Ariel Schalit

Novaka Đokovića očekuje vreo decembar

Uz Đokovića, koji je trenutno sedmi teniser na ATP listi, najavljen je dolazak finaliste Vimbldona Nika Kirjosa, kao i bivšeg svetskog broja dva, Aleksandera Zvereva. Kod dama, već se zna da će učestvovati najbolja teniserka sveta Iga Švjontek, nekada prva igračica sveta Simona Halep, kao i šampionka Vimbldona Elena Ribakina.

Prema programu turnira, timovi će odigrati mečeve u grupnoj fazi svako protiv svakog, a onda će dve najbolje ekipe odmeriti snage poslednjeg dana u velikom finalu. Biće igrano po sistemu na dva dobijena seta, s tim što će odlučujući treći biti igran do 10 poena, kao na nedavnom Lejver kupu.

Podsetimo, Nole ove nedelje igra na turniru u Tel Avivu, gde je u prvom kolu pobedio Španca Pabla Anduhara, dok će sledeće igrati u Astani na jakom turniru iz serije 500. 

Ostavite komentar