Sport > Tenis

ĐOKOVIĆ bez finala u Dubaiju: MEDVEDEV srušio najboljeg tenisera SVETA

Ruski teniser naneo prvi poraz Noletu u 2023. godini

Izvor: K1info/Sportal.rs

03/03/2023 > 18:14

podeli vest:

ĐOKOVIĆ bez finala u Dubaiju: MEDVEDEV srušio najboljeg tenisera SVETA
Foto: Tanjug/AP


Najbolji teniser sveta Novak Đoković izgubio je u polufinalu turnira u Dubaiju od Rusa Danila Medvedeva sa 2:0 (6:4, 6:4).

Đokoviću je ovo bio prvi poraz u 2023. godini - posle osvojenih titula u Adelejdu i Melburnu, a Medvedev će u finalu igrati protiv zemljaka Andreja Rubljova, koji je u drugom polufinalu pobedio Nemca Aleksandra Zvereva sa 2:0 (6:3, 7:6). Meč za titulu u Dubaiju na pogramu je sutra od 16 časova.

Drugi set, Đoković - Medvedev 4:6

4:6 - Medvedev osvaja gem na svoj servis.

4:5 - Dobija ovaj gem Đoković, nakon nešto težeg gema nego što je to bilo očekivano. Serviraće Medvedev za meč.

3:5 - Ponovo se izvukao Medvedev! Novak je svoje prilike ispustio na servis gemovima ruskog tenisera, koji se u ne malo navrata "nudio" prvom reketu sveta.

3:4 - Uspeva sigurno Đoković da dođe do servis gema. Pritisak je ponovo na Medvedevu, koji u ovom gemu nije uspeo da dođe ni do jednog poena.

2:4 - Ponovo Đoković propušta svoje prilike da se vrati u ovaj meč. Ponovo je mirisalo na brejk, Srbin je imao situaciju iz koje je mogao da profitira, vrati brejk i povrati samopouzdanje, ali to se nije dogodilo. Po ko zna koji put na ovom meču Medvedev je sigurniji u privođenju gema kraju.

2:3 - Sve su neizvesniji servis gemovi. Videli smo u dva navrata 40:40, a iz gruge gem lopte Đoković je uspeo da odbrani svoj servis. Novak se nakon dobijenog seta našao u konfliktu sa sudijom, sa kojim je razmenio nekoliko rečenica.

1:3 - Ponovo je imao svoje prilike Novak da dođe do brejka i tako vrati neizvesnost u drugi set, ali je Medvedev ponovo bio na nivou onda kada je to bilo najpotrebnije. 

1:2 - Odgovara Đoković, koji je pokazao da se nikada ne predaje, pa tako ni na ovom meču. Medvedev nije uspeo da dođe ni do jednog poena, Novaku su potrebne ovakve stvari kako bi stekao samopouzdanje.

0:2 - Potvrda brejka od strane Medvedeva. Danil igra sjajan meč i nalazi se u ovom trenutku u ubedljivoj prednosti - Đoković je u velikom problemu. Nije uspeo Novak da dođe ni do jednog poena u ovom gemu.

0:1 - Brejk! Katastrofalan početak Novaka Đokovića i u drugom setu. Delovalo je da srpski teniser ima sve u svojim rukama i apsolutnu kontrolu u uvodnom delu gema, ali je Rus uspeo da se vrati i preokrene sve, te dođe do prednosti već na startu drugog seta.

Prvi set, Đoković - Medvedev 4:6

4:6 - Uprkos dobroj igri Novaka u ovom gemu, gde je u nekoliko razmena pokazao raznovrsnost koja ga krasi kroz celu karijeru - Medvedev je dobio prvi set! Oporavio se Rus i došao do vođstva od 1:0.

4:5 - Uspeo je Đoković da definitivno prebrodi krizu i uhvati određeni kontinuitet. Ipak, prednost je i dalje na strani Rusa, koji će još jednom servirati za osvajanje prvog seta.

3:5 - Brejk! Evo Novaka ponovo u igri! U igri nerava u ovom gemu srpski teniser je došao do prednosti od 30:0, ali je Medvedev ponovo uspeo da se vrati. Ipak, ovoga puta je Đoković bio smireniji, te je uspeo da vrati jedan brejk minusa.

2:5 - Brejk! Katastrofa Đokovića u prvom setu. Ovoga puta je Rus od početka gema nametnuo svoj ritam. Novak je uspeo da se vrati i izjednači na 30:30, ali je Medvedev osvojio naredna dva poena i tako došao do situacije da servira za set.

2:4 - Potvrda brejka Danila Medvedeva, koji je siguran na svom servisu na početku ovog polufinala. Povezao je Rus nekoliko dobrih poteza, pre svega jedan kvalitetan drop šot, te je od tri vezane gem lopte uspeo da iskoristi drugu i odbrani svoj servis.

2:3 - Brejk! Nakon deset vezanih poena na svoj servis Đoković je izgubio tri u nizu. Medvedev je došao do prednosti, Novak se vratio i došao na korak do osvajanja i ovog gema, ali je Rus iskoristio momenat i oduzeo servis protivniku.

2:2 - Imao je Đoković svoje prilike da možda dođe do prvog brejka na meču, ali je Medvedev uspeo da u finišu gema uspostavi kontrolu i poravna rezultat.

2:1 - Dominantan Novak nastavlja da brani svoj servis! Ni ovoga puta Đoković nije dozvolio Medvedevu niti jedan poen.

1:1 - Odgovara Medvedev bez previše problema. Sigurni servisi na obe strane na početku ovog duela, čini se da ćemo gledati izuzetno zanimljiv meč.

1:0 - Dominantan prvi gem za Novaka! Nije dozvolio srpski teniser nijedan poen Rusu, te je izuzetno sigurnim servisom otvorio ovo polufinale. Dobar početak za Đokovića.

 

Ostavite komentar