Sport > Tenis

Kakve su ŠANSE da ĐOKOVIĆ otputuje u SAD: Nole govorio o američkoj TURNEJI i želji da BRILJIRA na Rolan Garosu

Zna se do kada će Novak da čeka odgovor na molbu da igra na turnirima u Indijan Velsu i Majamiju

Izvor: K1info/Sportklub.rs

24/02/2023 > 22:52

podeli vest:

Kakve su ŠANSE da ĐOKOVIĆ otputuje u SAD: Nole govorio o američkoj TURNEJI i želji da BRILJIRA na Rolan Garosu
Foto: Tanjug/AP


Nije tajna da se najbolji teniser sveta Novak Đoković nada da će dobiti odobrenje američkih vlasti i moći da učestvuje na masters turnirima u Indijan Velsu i Majamiju, koji su na programu tokom marta i početkom aprila.

Ipak, Amerikanci se za sada drže svojih pravila da ne puštaju osobe koje se nisu vakcinisale protiv korone u svoju zemlju, pa je realna mogućnost da ni ove godine ne igra na početku američke turneje.

Govoreći za Sport klub, Novak Đoković je upitan dokle će čekati odgovor američkih vlasti na molbu da mu se omogući ulazak u SAD:

- Čekam do poslednjeg trenutka, kao i prošle godine. To je proces koji nije u mojim rukama više. Ono što smo mi mogli da uradimo, to smo uradili. Aplicirali smo za to izuzeće, jer tamo još nije skinut taj "mandat" da nevakcinisani ne mogu da uđu u zemlju bez izuzeća, a ja sam u toj poziciji. Zahvalio bih se još jednom direktorima turnira u Majamiju i Indijan Velsu koji su zaista pružili podršku i sve što mogu da, koliko je moguće, utiču na vlasti Amerike da mi da dozvolu. Nadam se da će pozitivan ishod da bude, ali trenutno ne mogu da kažem više o tome - rekao je Đoković.

Na nagoveštaje novinara da je gotovo izvesno da će mu do US opena biti omoguće ulazak u Sjedinjene Američke Države odgovorio je kratko:

- Još nije sigurno. Ima najava, ali dok ne bude zvanično, ne mogu da pričam o tome.

Upitan da li je dobra strana, ako dođe do toga da ne može da igra američke masterse, imati više vremena za šljaku, naglasio je sledeće:

- Razlika između prošle i ove godine je što sam sada igrao Australiju, osvojio, napravio istorijski rezultat, imao dovoljno mečeva, a prošle godine znamo šta se desilo u Australiji i... Vratio sam se ovde, odigrao samo Dubai i potom imao poteškoća da pronađem tu formu željenu, koja je došla tek negde oko Rima. Ovoga puta se dosta bolje osećam igrački i, naravno, veoma sam motivisan. Gde budem imao mogućnost da igram, tu ću igrati. Prilagodiću raspored, naravno, ako ne budem otišao u Ameriku, da se što bolje pripremim za šljaku koja je veoma zahtevna podloga, i fizički i mentalno. Želeo bih da započnem sezonu na šljaci bolje nego što je to bio slučaj u poslednjih tri, četiri, pet godina, jer nisam igrao baš najbolji tenis u Monte Karlu, a to će biti moj prvi turnir (na toj podlozi). Nadam se dobrim pripremama, dobrim rezultatima i, naravno, vrhunac da doživim na Rolan Garosu - zaključio je Novak Đoković.

Podsetimo, sledeći trofej po koji Novak "ide" je onaj u Dubaiju, gde ATP turnir iz serije 500 počinje u nedelji koja je pred nama.

 

Ostavite komentar