Sport > Tenis

SRAMAN napad ALKARAZOVOG trenera na NOVAKA: Neću da kažem da je Đoković LAŽOV, ali...

Nole je ove sedmice započeo 377 nedelju na vrhu ATP liste, a od sledeće će biti apsolutni rekorder

Izvor: K1info

23/02/2023 > 16:49

podeli vest:

SRAMAN napad ALKARAZOVOG trenera na NOVAKA: Neću da kažem da je Đoković LAŽOV, ali...
Foto: Tanjug/AP


Bivši španski teniser Huan Karlos Ferero, koji je sada trener Karlosa Alkazara, gotovo da je optužio Novaka Đokovića da je lažov, uvijajući svoju besramnu izjavu u oblandu kuknjave i neverice u podvige Srbina.

Ferero je, naime, govorio o Novakovoj tituli, osvojenoj nedavno u Melburu, kada je najbolji igrač tenisa u istoriji tog sporta uz povredu stigao do rekordne 10. titule na Australijan openu, što mu je ujedno i 22. osvojeni grend slem u karijeri.

Đoković je tada do pehara došao izgubivši samo jedan set, iako je od početka imao problema sa zadnjom ložom. On je kasnije otkrio i da je imao pukotinu od tri centimetra u mišiću, što je kasnije potvrdio i direktor turnira Kreg Tajli - koji je rekao i da ja video snimke koji to dokazuju.

Naravno, Ferero nije smeo direktno da kaže da Nole ne govori istinu, nego je upotrebio klasičan izbor reči u kojima kao da ne optužujete nikoga, jasno stavljajući do znanja da ga baš optužujete.

- Neću da kažem da je Đoković lažov, ali je teško shvatiti da je igrao s pukotinom. Rekao je da mu je pukao mišić. Da je bilo tako, teško bi mu bilo da se kreće na način na koji se krenuo. Jasno je da ima visok prag bola. Moguće je da može da izdrži brutalnu bol i to je dobro za njega - rekao je legendarni Španac.

Ferero, naravno, nikada nije imao snage - ni fizičke, ni mentalne kao Đoković, pa i ne razume kako je moguće da neko bude toliko superioran.

- Tokom cele karijere sam se sretao sa različitim povredama i smatram da je to što je on uradio jako teško, gotovo nemoguće. Kao što je rekao, sve će razjasniti. A kada i direktor turnira kaže takvu stvar, onda morate da im poverujete.

Posle trijumfa u Melburnu srpski teniser je preuzeo prvo mesto od Alkaraza na ATP listi. Ovog ponedeljka je izjednačio rekord Štefi Graf od 377 nedelje na vrhu.

- To su brojevi, godina je tek počela. Đoković igra na neverovatnom nivou. Ono što Karlos mora da uradi je da bude na svom najvišem nivou i da bude spreman da igra svake sedmice kako bi mu se priključio. Đoković sada zaslužuje da bude prvi. Mi smo sezonu počeli nešto kasnije. Vodiće se broba među njima, ali su blizu Cicipas i Medvedev. Idemo na sve - zaključio je Huan Karlos Ferero.

 

Ostavite komentar