Sport > Tenis

Ponosan, ZAHVALAN, skroman: Mudre reči ĐOKOVIĆA o tenisu i NADALU

Novak u drugom kolu Dubaija, kako je danas odlučeno žrebom, igra protiv boljeg iz meča Konstant Lestijen - Talon Grikspor

Izvor: K1info/Tanjug

25/02/2023 > 20:17

podeli vest:

Ponosan, ZAHVALAN, skroman: Mudre reči ĐOKOVIĆA o tenisu i NADALU
Foto: Tanjug/AP Photo/Michel Euler, Filer


Pred početak turnira u Dubaiju najbolji tniser sveta Novak Đoković je u intervjuu za National govorio o svom rivalstvu za Rafaelom Nadalom, kao i o tome šta ga motiviše u karijeri i šta, kad se sve sabere, zaista želi.

Đoković će, inače, u drugom kolu turnira serije ATP 500 u Dubaiju igrati sa boljim iz duela koji igraju Konstant Lestijen i Talon Grikspor, odlučeno je danas žrebom. No, pre toga, imao je vremena i da prozbori koju mudru reč...

- Bio bih zadovoljan kada bismo Nadal i ja na kraju imali isti broj grend slem titula. Voleo bih da ih imam više od svog najvećeg rivala, ali kada se bude podvlačila crta, čak i ako se zaustavim ovde, a Nadal osvoji još 10 grend slemova, moram da budem generalno zadovoljan - rekao je Đoković.

Nole je govorio i o tome šta ga motiviše u igri i šta je neophodno da uvek težite ka boljim ostvarenjima.

- Možda će postojati mali deo mene koji će žaliti što nisam imao više od njega, ali na kraju, koliko je dovoljno? Znate na šta mislim? Pitam se, jer je to balansiranje profesionalnog sportiste. Biti u sportu koji je zahtevan, sezona je duga, mnogo je prilika. Postoje četiri grend slema svake godine, imate prilike. Morate imati takmičarski um, morate imati snagu, mentalni pristup vuka, da budeš gladan, jer vas to pokreće, bar mene. Ali u isto vreme, ima vremena da se balansira i kaže: "U redu, dosta je postignuto, moraš biti ponosan, zahvalan, skroman". Morate da se nosite sa obe vrste ličnosti sa kojima morate da živite u isto vreme.

Osvrnuo se najbolji srpski teniser i na pitanje ko je njegov najveći rival.

- Kada bih morao da izaberem Nadala ili Federera, verovatno bih izabrao Nadala zbog rivalstva, istorije, uloga koji postoji kada igramo, posebno u finalu grend slema. Voleo bih da me pamte po posvećenosti. Sve se vrti oko toga. Pokušavate da napredujete, budete posvećeni, rastete, usavršavate se. Da postanete bolji, poboljšate sebe, svoje okruženje i budete inspirativni za mlade sportiste širom sveta - zaključio je Novak Đoković.

 

Ostavite komentar