Sport > Tenis

Rolan Garos i Vimbldon MENJAJU PRAVILA, šta to znači za Novaka ĐOKOVIĆA?

Teniski svet je još prilično podeljen, ali US open i Australijan open su već uveli izmene

Izvor: K1info/Sportal.rs

13/02/2023 > 18:51

podeli vest:

Rolan Garos i Vimbldon MENJAJU PRAVILA, šta to znači za Novaka ĐOKOVIĆA?
Foto: Tanjug/AP Photo/Mark Baker


Ove godine će Rolan Garos i Vimbldon pretrpeti određene promene u pravilima, i to one koje se odnose na takozvani koučing, odnosno savetovanje tenisera tokom meča.

Prema pisanju britanskog Telegrafa, zabrana davanja instrukcija igračima sa tribina će ove godine prestati da važi i na grend slemovima u Parizu i Londonu, baš kao što je to bio slučaj na US Openu prošle godine, odnosno na nedavno završenom Australijan openu.

Prema novom pravilu, teniseri će moći da dobijaju instrukcije od svojih trenera u situacijama kada se nalaze na istoj strani terena na kojoj je i njihov boks. Na taj naćin izbeći će se mogućnost ometanja rivala, a igrači će moći da dobiju dragocene savete u momentima kada im je to neophodno.

Teniski svet je i dalje prilično podeljen kada je u pitanju koučing i sigurno će biti oprečnih reakcija na promenu pravila o kome se već dugo polemiše. Ipak, očigledno je njegovo uvođenje na najveće turnire postala neminovnost.

Nedavno smo na Australijan openu mogli da vidimo kako Novak Đoković dobija savete iz svoje lože, u skladu sa novim pravilima, putem ceduljica koje su mu dostavljane u pauzama između gemova.

Od sada će takve stvari biti dozvoljene i na Rolan Garosu i na Vimbldonu, što će verovatno obradovati većinu tenisera.

 

Ostavite komentar