Sport > Ostali sportovi

Dukatijev IZVRŠNI DIREKTOR Klaudio Domenikali: Valentino Rosi je NANEO ŠTETU našem imidžu

Loše sezone koje su potamnele nasleđe Valentina Rosija, takođe su nanele štetu imidžu italijanskog proizvođača, napominje izvršni direktor

Izvor: K1info

11/12/2022 > 15:22

podeli vest:

Dukatijev IZVRŠNI DIREKTOR Klaudio Domenikali: Valentino Rosi je NANEO ŠTETU našem imidžu
Foto: Youtube PrintScreen


Rosi nikada nije dodao šampionsku titulu na sedam osvojenih u Moto GP šampionatu kada je iz Jamahe prešao u Dukati, gde je proveo dve katastrofalne sezone 2011. i 2012. godine. Čak ni povratkom u Jamahu nije uspeo da osvoji osmu titulu u najjačoj konkurenciji.

Duckati je takođe imao "sušne" sezone - Frančesko Banjaja je ove godine postao njihov prvi šampion u premijernoj klasi od Kejsija Stonera pre 15 godina.

- Nismo mogli da se nosimo sa tim, doživljali smo poraze - rekao je Domenikali.

- Kada dovedete najpoznatijeg vozača u Italiji sa devet šampionskih titula, a niste u stanju da pobedite, to nanosi štetu vašem imidžu.

Foto: Youtube PrintScreen

Klaudio Dominikali, izvršni direktor Dukatija

Dominikali je potom nastavio: - Postao sam izvršni direktor 2013. kada je Rosi otišao i preuzeo ono što je ostalo. U tom trenutku možete samo da krenete ispočetka.

Dolazak Điđija Dalinje 2014. smatra se  trenutkom preokreta u Dukatiju.

- Dve godine smo naporno radili na promenama - kaže Domenikali.

Vozačka postava za sezonu 2023. uključuje i Eneu Bastijaninija koji je zamenio australijskog takmičara Džeka Milera, dok je Horhe Martin ostao u ekipi Pramak Dukati.

Foto: Youtube PrintScreen

Frančesko Banjaja i Enea Bastijanini na tri u Aragonu

To znači da će legendarni italijanski tim u svom sastavu imati dvojicu domaćih vozača, od kojih svaki gaji realne nade da će osvojiti šampionsku titulu.

- Ne gledamo na nacionalnost, naš izbor je uvek takmičarski - primećuje Domenikali.

- Trudimo se da brend i vozač budu na istom nivou. Ako takmičari postignu dobre rezultate, očigledno je da uz to ide i slava, to je prirodno.

 

Ostavite komentar