Sport > Ostali sportovi

Lekler ODGOVORIO NA GOVORKANJA da bi mogao da zameni Hamiltona u Mercedesu

Vozač iz Monaka insistira da je zadovoljan u Ferariju i da je odlučan u nameri da sa italijanskim timom osvoji svetsku titulu u Formuli 1

Izvor: K1info

27/11/2022 > 13:38

podeli vest:

Lekler ODGOVORIO NA GOVORKANJA da bi mogao da zameni Hamiltona u Mercedesu
Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili


Lekler je morao da se zadovolji drugim mestom u generalnom plasmanu vozača F1 u 2022 godini, nakon što su Ferarijevi planovi za titulu neslavno propali, što je omogućilo Maksu Ferstapenu iz Red Bula da dominantno osvoji drugu uzastopnu titulu.

Uprkos razočaranju što nije uspeo da osvoji krunu u svojoj prvoj pravoj borbi za titulu, Monačanin je uživao u svojoj najjačoj F1 sezoni do sada, pobedivši u tri trke i osvojivši devet pol pozicija - najviše od svih vozača u 2022.

Lekler, koji je ugovorom vezan za Ferari do 2024. godine, upitan je o svojoj budućnosti u intervjuu za francuski list L’Equip.

Iako je Lekler naglašavao da je vožnja za Ferari oduvek bila njegov "san", nije eksplicitno isključio potencijalni prelazak u Mercedes.

- 2024. je još uvek daleko ali se ipak nadam da je ostalo dovoljno vremena da osvojimo titulu  - rekao je Lekler. - Ovaj tim je oduvek bio moj san. Za sada mi je cilj da pobedim sa Ferarijem. Onda ćemo videti. veoma sam srećan u Ferariju i želim da pobedimo.

Foto: Tanjug/AP Photo/Hussein Malla

Šarl Lekler u bolidu Ferarija

Šef Mercedesa Toto Volf ostavio je otvorena vrata nemačkog proizvođača za koji bi jednog dana potencijalno mogli da voze Lekler ili Ferstapen, ali ne dok je Luis Hamilton u timu.

Hamiltonov trenutni ugovor sa Mercedesom ističe krajem 2023., ali je sedmostruki šampion potvrdio da planira potpisivanje novog "višegodišnjeg" ugovora.

Foto: Tanjug/AP Photo/Kamran Jebreili

Luis Hamilton

Ovaj 37-godišnjak ranije je stavio do znanja kako planira da se trka i u svojim 40-im, ali je njegov kontroverzni gubitak titule na Velikoj nagradi Abu Dabija 2021., zajedno sa izazovnom sezonom 2022. godine, dodatno podstakao Hamiltona da produži svoju karijeru.

Ako Hamilton dobije novi ugovor, a tu je i Džordž Rasel koji se posmatra kao dugoročna opcija u Mercedesu, to bi značilo da nemački proizvođač ostaje u istom sastavu bar do 2025. godine.

 

Ostavite komentar