Sport > Ostali sportovi

Srbija ima NOVU šampionku sveta: ZLATO i za Nadicu Božanić

Borbe Nadice Božanić u Meksiku, ostaće zlatnim slovima upisane u već bogatu istoriju srpskog tekvondoa

Izvor: K1info/Tanjug

Autor: K1info

20/11/2022 > 08:09

podeli vest:

Srbija ima NOVU šampionku sveta: ZLATO i za Nadicu Božanić
Foto: World Taekwondo


Mlada srpska reprezentativka u tekvondou Nadica Božanić osvojila je zlatnu medalju na Svetskom prvenstvu u meksičkoj Gvadalahari.

Dvadesetjednogodišnja članica TKD kluba Galeb u finalu kategorije do 73 kilograma savladala je Korejku Da Bin 2:0 (12:8, 9:3), koja je prošle godine stigla u finalu Olimpijskih igara poražena od Milice Mandić.

Božanić je rođena 2001. godine, nekadašnja je kadetska šampionka Evrope i juniorska svetska šampionka, a ima i srebro sa Olimpijskih igara mladih 2018. godine.

Njeno zlato je rekordna peta medalja na šampionatu sveta, nakon što su prethodno do odličja došli Mahdi Hodabahši (zlato), Aleksandra Perišić (srebro) i Tijana Bogdanović i Stefan Takov (bronze).

Srbija je na ovaj način osvojila drugo zlato na 25. Svetskom prvenstvu i petu medalju (2-1-2), pa je uoči poslednjeg dana šampionata na trećoj poziciji po uspešnosti, iza domaćina Meksika i Kine, koja je jedina došla do šest medalja.

Borbe Nadice Božanić u dvorani Plivačkog centra u Gvadalahari, ostaće zlatnim slovima upisane u već bogatu istoriju srpskog tekvondoa.

 

 

Ostavite komentar