Sport > Ostali sportovi

I TO BI BILO SVE... Jovana Preković (26) ZAVRŠILA KARIJERU uz SPEKTAKL u Aranđelovcu

Olimpijska šampionka ranije najavila oproštaj, jer karate neće više biti na programu Olimpijskih igara

Izvor: K1info/Tanjug

13/11/2022 > 08:37

podeli vest:

I TO BI BILO SVE... Jovana Preković (26) ZAVRŠILA KARIJERU uz SPEKTAKL u Aranđelovcu
Foto: Tanjug/OKS/VANJA BRNJASIC

Jovana Preković, olimpijska šampionka u karateu, ujedno i dvostruka evropska i svetska šampionka, završila je sinoć karijeru spektakularnom oproštajnom manifestacijom u SRC Šumadija u Aranđelovcu.

Posle himne Srbije, Jovana Preković, trener Roksanda Atanasov i njihov tim saradnika iz karate kluba Knjaz zajedno sa gostima, prezentovali su nekoliko borilačkih sportova - karate, džudo, rvanje i tekvondo.

Pored predsednika Olimpijskog komiteta Božidara Maljkovića i generalnog sekretara OKS, Ðorđa Višackog, spektakularnom događaju prisustvovali su i ministar sporta Zoran Gajić, potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević, predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek i predsednik Opštine Aranđelovac Bojan Radović.

U poslednjem meču protivnica Jovani Preković bila je olimpijska šampionka iz Tokija Ivet Goranova.

- Sada kako sam skinula svoju opremu, shvatila sam da je ovo najbitniji dan za jednog sportistu. Odluka da se sve ovo jednog dana završi, smatram da je morala da ima ovakav završetak. Ceo moj rad i trud zaslužuju ovaj jedan minut, hvala vam što ste deo toga. Hvala mojoj porodici, trenerima i prijateljima - izjavila je Preković, koja je proglašena za najboljeg sportistu Srbije 2021. godine u izboru Olimpijskog komiteta.

Ona je ranije najavila oproštaj, pre svega zbog činjenice da karate neće više biti na programu Olimpijskih igara.

 

 

Ostavite komentar