Sport > Ostali sportovi

Toto Volf PRIŽELJKUJE Danijela Rikarda za TREĆEG VOZAČA u Mercedesu

Australijanac je nedavno rekao da je realno da naredne godine bude treći vozač u nekom timu, a da se u šampionat F1 vrati 2024.

Izvor: K1info/Tanjug

07/11/2022 > 12:14

podeli vest:

Toto Volf PRIŽELJKUJE Danijela Rikarda za TREĆEG VOZAČA u Mercedesu
Foto: Tanjug/Carlos Perez Gallardo/Pool via AP


Direktor Mercedesa Toto Volf izjavio je da bi Australijanac Danijel Rikardo mogao da bude rezervni vozač britanskog tima u narednoj sezoni šampionata Formule jedan, prenosi Sky Sport.

Foto: Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Danijel Rikardo

Rikardo je trenutno član Meklaren Mercedesa, ali je ovaj tim odlučio da na kraju sezone raskine saradnju sa australijskim vozačem. Australijanac je ove sezone osvojio 35 bodova.

- Mislim da Danijel razgovara sa još nekim timovima, kao i sa Red Bulom. Što se nas tiče, mi ga mnogo volimo. On je sjajan vozač, ali još nismo u poziciji da odredimo ko će da bude naš treći vozač - rekao je Volf.

Foto: Tanjug/AP Photo/Fernando Llano

Toto Volf

Za ekipu Mercedesa će i naredne sezone voziti Luis Hamilton i Džordž Rasel.

Rikardo (33) je debitovao u F1 2011. na Velikoj nagradi Britanije za ekipu Hispanija Rejsing. On je potom vozio za Toro Roso, Red Bul, Reno i Meklaren, a u karijeri je ostvario osam pobeda.

- Rikardo poznaje sve bolide i to bi mogla da bude njegova prednost. Ali ne bih da iznosim bilo kakve glasine, pošto još nismo odlučili ko će da bude naš treći vozač - dodao je Volf.

Do kraja šampionata u F1 biće vožene još dve trke - za Veliku nagradu Brazila i Abu Dabija.

 

 

 

Ostavite komentar