Sport > Ostali sportovi

Odbojkašice na BALKONU ŠAMPIONA: Vidimo se i dogodine!

Za srpske odbojkašice, koje su odbranile titulu svetskih šampionki, organizovan je svečani doček ispred gradske skupštine

Izvor: K1info/telegraf.rs

16/10/2022 > 20:14

podeli vest:

Odbojkašice na BALKONU ŠAMPIONA: Vidimo se i dogodine!
Foto: Starsport


Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije je na Svetskom prvenstvu u Holandiji drugi put zaredom osvojila titulu svetskog šampiona, ovog puta pobedom nad Brazilkama u tri seta.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije stigla je u Skuštinu Beograda. Dočekuju ih Vanja Udovičić i Aleksandar Šapić, kao i Nikola Nikodijević.

Kada je spiker najavio Tijanu Bošković okupljeni su počeli da skandiraju MVP. 

- Hvala što ste nas dočekali. Želim da znate da smo u proteklih nekoliko nedelja svaki dan osećali vašu podršku koja je u velikoj meri učinila da budemo jači i bolji i dođemo do svetske titule. Za nas je uvek bila čas i privilegija igrati za zemlju i nacionalni tim. Čvrsto verujem da se vidimo i naredne godine na istom mestu - poručila je MVP Svetskog prvenstva.

 

Trener odbojkašica Daniele Santoreli se obratio okupljenim građanima na srpskom: "Dobro veče", posle čega je dobio ovacije od publike. Obećao je da če sledeće godine naučiti više reči, kada se ponovo bude obraćao građanima sa terase.

 

Bojana Drča, najbolji tehničar SP je rekla da joj je bilo lakše da igra finale Svetskog prvenstva nego da igra sada pred okupljenom publikom.

- Hvala vam na podršci i što ste bili uz nas. Zlato je vaše, hvala vam.

Teodora Pušić, najbolji tehničar SP prva se obratila okupljenima.

- Dobro veče Beograde. Hvala vam što ste došli, da sa nama proslavite svetsko zlato, drugo po redu. Hvala vam na podršci, navijanju, na porukama tokom turnira. Ovih 12 pobeda tu su zbog vas! Hvala vam, pozdravljam baku i deku koji su došli iz Užica da nas pozdrave.

 

Zlatne odbojkašice izašle su na legendarni balkon, gde su dobile gromoglasna aplauz. Posebno su navijači skandirali ime Tijane Bošković. Spiker predstavlja zlatne odbojkašice pred oduševljenim građanima. Hor Čarolija otpevao je Himnu bože pravde.

Na hiljade građana strpljivo čeka odbojkašice. Navijači su "naoružani" transparentima i zastavama.

Nove-stare šampionke sveta, letom iz Holandije, sletele su u Srbiju oko podne.

 

 

 

 

 

Ostavite komentar