Sport > Ostali sportovi

VIDIMO SE i sledeće godine POSLE EP: Odbojkašice SPREMNE ZA BALKON

Naše gracije juče osvojile zlato na Svetskom prvenstvu, danas stigle u otadžbinu

Izvor: K1info

16/10/2022 > 12:45

podeli vest:

VIDIMO SE i sledeće godine POSLE EP: Odbojkašice SPREMNE ZA BALKON
Foto: Starsport


Odbojkašice Srbije odbranile su titulu prvaka sveta, pošto su na planetarnom šampionatu juče u finalu savladale Brazil sa 3:0. One su se danas vratile u otadžbinu, a predviđeno je da ih Srbija dočekao kao i sve naše šampione - ispred balkona Skupštine grada.

Veliki broj ljubitelja odbojke i medija okupio se na aerodromu "Nikola Tesla" kako bi dočekali naše odbojkašice posle osvajanja drugog uzastopnog zlata na Svetskom prvenstvu.

- Krasila nas je od početka neka specifična energija i sjajana atmosfera. Nijedan poen nismo prepuštale olako. Imamo Tiću koja je najbolja na svetu, ali smo dominirale kao ekipa. Igrale smo odbojku za nas. Selektor nam nikada nije stvarao bespotrebni pritisak, ali nam nije ni dozvoljavao da se opustimo. Svaka devojka koja je došla, ušla je i napravila preokret. Svaka je dala svoj maksimum i doprinela ekipi, nijedna nikada nije bila uplašena. Santareli je svima davao šansu i u sve je verovao. Imao je hrabrosti i da ostavi neke igračice na terenu, neke da izmeni, zaista velika hrabrost - rekla je Jovana Stevanović po sletanju u Beograd.

Naše odbojkašice sada imaju još veće želje.

- Naredni cilj je svakako olimpijsko zalto. Vidimo se sledeće godine na Evropskom prvenstvu i nadamo se zlatu. Od srede već kreću klupske obaveze, idem za Italiju, tako da nema mesta odmoru. Vidimo se večeras u 20 časova - završila je Stevanovićeva.

Prema planu, odbojkašice su sa Aerodroma stigle u Hotel M, gde im je doček organizovao Odbojkaški savez Srbije. Devojkama su uručene nagrade, a potom je usledilo i slikanje, kao i proslava uz trubače.

Kapiten selekcije Srbije, Tijana Bošković je bila jako kratka, ali je imala snažnu poruku. 

- Ja i dalje nisam svesna šta smo uradile. Biće potrebno vreme kako bih rekla nešto pametnije. Čast je i privilegija biti deo ovakvog tima, retko ko može nšto ovako. Igale smo timski i bile sve kao jedna. Nadam se da ćemo s eopet ovde videti što pre - rekla je sa suzama u očima MVP planetarnog šampionata.

Foto: FIVB

Danijele Santareli

Usledilo je obraćanje i selektora Srbije, Danijelea Santarelija, ali na italijasnkom. 

- Ovo zlato je rezultat petomesečnog rada celog našeg tima. Sve igračice su se dosta trudile, dosta su znoja prolile i bilo je dosta požrtvovanja. Ovaj rezultat je proivod svega toga i ja im zaista u tom smislu dugujem mnogo. Želim da se zahvalim i stručnom štabu na svemu što su uradili za mene. Kada sam dolazio na mesto selektora imao sam san i nadu da možemo da uradimo nešto veliko, i sad se san ostvario. Presrećni smo zbog rezultata koji smo ostavrili, ali verujem da je i cela javnost u Srbiji oduševljena ovim našim rezultatom - istakao je Santareli.

Svečani doček odbojkašica, na kojem svi možemo da im zahvalimo na tome što su nas učinile ponosnima, zakazan je za večeras od 20 časova, kada bi Tijana Bošković i drugarice trebalo da izađu na balkon Starog dvora.

 

 

 

Ostavite komentar