Sport > Fudbal

Kapitulirala Barselona – Real SAČUVAO POBEDU u El Klasiku

Fudbaleri Reala savladali su Barselonu u Madridu rezultatom 3:1, u 250. "El Klasiku" u okviru devetog kola LaLige

Izvor: K1info/b92.net

16/10/2022 > 18:24

podeli vest:

Kapitulirala Barselona – Real SAČUVAO POBEDU u El Klasiku
Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez


Bio je ovo sudar jedina dva neporažena tima u Španiji, te 101. trijumf u zvaničnim međusobnim duelima za "kraljevski klub".

Delovalo je da će golovi Karima Benzeme u 12. i Federika Valverdea u 35. minutu biti jedini na meču.

Ipak, Ulaskom Ansua Fatija u finišu Barsa se trgla, a posle jednog pokušaja, mladi krilni napadač je bio najzaslužniji za gol drugog rezerviste, Ferana Toresa, u 83. minutu.

Ponadali su se gosti da možda mogu i do boda, imao je Fati ubrzo još jedan akrobatski pokušaj, međutim, tačku na ovaj susret stavio je Rodrigo iz penala u drugom minutu nadoknade.

Real se osamio na vrhu tabele sa 25 bodova, ima tri više od Barselone, a šest od Atletika i Sosijedada.

Početak susreta bio je dinamičan, ali relativno miran, a prvu šansu imao je Vinisijus, čiji udarac je otišao pored stative.

Brazilac je bio jedan od aktera kod vodećeg gola Reala u 12. minutu. Upravo je njega proigrao Toni Kros u prazan prostor, međutim, Ter Štegen je bio uspešniji.

Na nesreću Nemca, lopta se odbila tačno do Benzeme, koji je bio neumoljiv, te je Barsa kapitulirala prvi put posle 636 minuta u prvenstvu.

Foto: Tanjug/AP/Bernat Armangue

 

Barsa je ubrzo preuzela inicijativu, a na momente, Real je delovao kao da igra u panici.

Veliku šansu imao je Levandovski, koji je u padu, ali iz izgledne situacije, šutirao preko prečke. Kasnije, na usporenom snimku, videlo se da je Poljak bio u ofsajdu.

Pretili su u nastavku Rafinja, koji je hvatao volej, odnosno Dembele, glavom iz peterca, međutim, lopta je u oba navrata završavala iznad prečke.

Iako je Barsa bila bolja u tim trenucima, Real je u 35. minutu uspeo da duplira prednost preko Federika Valverdea.

Možda i glavni krivac za primljeni gol je Erik Garsija, koji je pogrešio u dodavanju, Vinisujs je proigrao Čuamenija, koji je pronašao Mendija, ovaj Valverdea, koji je sa dvadesetak metara poslao neodbranjiv udarac po zemlji.

Do petnaestominutne pauze, gosti su do smanjenja zaostatka pokušavali da dođu preko Levandovskog i De Jonga, ali to definitivno nisu bile šanse koje bi mogle da ugroze Lunina.

Foto: Tanjug/AP/Bernat Armangue

 

Očekivano je Barsa imala posed i u nastavku, a Real, pozicioniran, pokušavao da iz tranzicije i kontre naudi velikom rivalu.

Real je delovao mirno, taktički savršeno, zrelije u odnosu na Barselonu koja je od starta bila nervozna i rastrzana.

Benzema je u 52. minutu postigao još jedan gol, jako lep, levom nogom iz daljine, međutim, pre toga je bio u ofsajdu prilikom duge lopte Vinisijusa.

Probao je Ćavi sa trostrukom izmenom i ubacivanjem Albe, Gavija i Ferana Toresa da trgne ekipu, ali ni to nije baš mnogo pomoglo.

Ubrzo je na teren poslao i Ansua Fatija, koji u 78. minutu lepo šutirao, ali je lopta otišla malo pored gola Lunina.

Foto: Tanjug/AP/Manu Fernandez

 

Upravo je Fati bio najzaslužniji za pogodak Barselone u 83. minutu. Fantastično je prošao po levoj strani, ubacio loptu u peterac, odakle je Levandovski zakačio loptu, taman toliko da stigne do Ferana Toresa na drugoj stativi, kome nije bilo teško da je pošalje u mrežu Lunina.

Imao je ubrzo Fati još jedan akrobatski pokušaj, jurila je Barsa izjednačenje, međutim, umesto toga, Real je u nadoknadi, preko Rodriga iz penala, potvrdio trijumf.

Real u narednom kolu gostuje Elčeu, dok će Barselona dočekati Viljareal.

 

 

 

Ostavite komentar