Sport > Ostali sportovi

MotoGP: Horhe Martin NEZAUSTAVLJIV na sprint trci u Zahsenringu

Banjaja je drugim mestom osvojio 9 bodova i trenutno njegova prednost iznosi 21 poen ispred današnjeg pobednika Horhea Martina

Izvor: K1info

17/06/2023 > 16:19

podeli vest:

MotoGP: Horhe Martin NEZAUSTAVLJIV na sprint trci u Zahsenringu
Foto: Tanjug/AP Photo/Natacha Pisarenko


Vozač ekipe Pramak Rejsing Horhe Martin ostvario je svoju drugu ovogodišnju pobedu u sprint trci. Martin je izvezao 15 krugova u vremenu 20:21,871, drugi je bio Peko Banjaja koji je kasnio za pobednikom 2,468 sekundi, dok je treće mesto pripalo Džeku Mileru, koji je imao zaostatak od 3,287 sekundi.

Start trke pripao je Banjaji, a pratili su ga Džek Miler, Luka Marini i Horhe Martin. Ali u drugom krugu italijanski šampion pravi grešku u prvoj krivini i na čelo trke dolazi Džek Miler.

Do četvrtog kruga Miler i Banjaja su se izmenjivali na prvoj poziciji, a onda Horhe Martin preduzima pobednički potez kada je uspeo da pretekne oba takmičara i izbije na prvo mesto koje nije ispuštao do kraja trke.

Najinteresantnija borba vodila se za treću poziciju koju su vodili Luka Marini, Bred Binder i Žoan Zarko.

U poslednjem krugu Zarko je napao Bindera, što je dovelo do kontakta između vozača Dukatija i KTM-a, i Binder se na trenutak našao van granice staze, ali direkcija trke nije zbog ovoga kaznila Zarka koji je na kraju bio peti.

Poene su još osvojili Marko Beceki, Aleks Markes i Aleš Espargaro. Mark Markes je trku završio kao jedanaesti, a do cilja nisu stigli Maverik Vinjales i Jonas Folger.

Posle osvojenih 9 bodova Frančesko Banjaja ima 140 poena, zahvaljujući pobedi drugi je Horhe Martin  sa 119, dok je Marko Beceki sakupio 113 bodova.

Trka za Veliku nagradu Nemačke vozi se u nedelju. Takmičari u Moto3 klasi startuju u 11:00, Moto2 takmičari su na redu od 12:15, dok će vozači u MotoGP klasi trku započeti u 14:00 časova.

Ostavite komentar