Sport > Košarka

SRBIJA pregazila SLOVAČKU na Evropskom prvenstvu: Naše KOŠARKAŠICE BRILJIRALE u Ljubljani

Naše reprezentativke nisu ni u jednom trenutku meča dale ni gram nade rivalkama da mogu da naprave bilo kakvo iznenađenje

Izvor: K1info/Tanjug

16/06/2023 > 22:36 >> 22:50

podeli vest:

SRBIJA pregazila SLOVAČKU na Evropskom prvenstvu: Naše KOŠARKAŠICE BRILJIRALE u Ljubljani
Foto: FIBA


Košarkašice Srbije slavile su nad Slovačkom sa 90:52 (30:12, 17:19, 18:4, 25:17) u drugom meču grupne faze Evropskog prvenstva i u nedelju će se sa Mađarskom boriti za prvo mesto u grupi i direktan plasman u četvrtfinale.

Razlika u kvalitetu naše i selekcije Slovačke bila je očigledna i izabranice Marine Maljković, koje brane titulu osvojenu pre dve godine, do druge pobede na ovom prvenstvu stigle su bez isuviše napora.

Slovakinje su utakmicu završile sa čak 20 izgubljenih lopti, a pogađale su tek svaki treći šut, pa je logičan ishod bila pobeda Srbije sa 38 poena razlike.

Najefikasnija u našem timu bila je Ivana Raca sa 16 poena, Saša Čađo je postigla 11, Tina Krajišnik 10, a Jovana Nogić i Kristina Topuzović po devet. U selekciji Slovačke, dvocifrena je bila samo Tereza Palenikova, koja je ubacila deset koševa.

Foto: FIBA

 
Četvrta četvrtina, Srbija - Slovačka

Slovakinje i dalje slabo pogađaju koš Srbije, dok sa druge strane našim devojkama sve ide od ruke (83:48).

Treća četvrtina, Srbija - Slovačka

"Lavice" nastavljaju gde su stale, Slovakinje još uvek nemaju nikakvo rešenje (51:33). Čini se da je pobednik ovog meča rešen još odavno... Srbija ovu deonicu završava sa 65:35!

Druga četvrtina, Srbija - Slovačka

Nastavlja četa Marine Maljković da demonstrira silu (3:16) Tina Krajišnik se sjajno snalazi pod obručima, Slovakinje kažnjavaju greške naših devojaka, ali daleko od toga da mogu da ih ugroze (40:24).

Fenomenalna igra "lavica" koje na odmor odlaze sa lepom prednošću (47:31).

Foto: FIBA

 
Prva četvrtina, Srbija - Slovačka

Naše dame nemaju milosti - Ivon Anderson sjajnom fintom dovodi Srpkinje do 4:0, da bi potom Slovakinje uzvratile, ali samo dok lopta nije stigla do Race (10:3).

Odličan start naših devojka se nastavlja, Slovakinje ne mogu ništa da pogode, dok sa druge strane Srpkinje samo sipaju poene (18:11). Nije puno trebalo da stignu i do 25:12, pa je klupa Slovačke primorana da uzme tajm-aut, ali samo za minut "lavice" su duplirale prenost (30:15).

Standings provided by Sofascore

Ostavite komentar