Sport > Ostali sportovi

Mark Markes o LOŠEM VIKENDU u Muđelu: Vozači Honde PREVIŠE RIZIKUJU

Španski šampion nije završio nijednu trku ovogodišnjeg šampionata, a na VN Italije u Muđelu izleteo je u šestom krugu

Izvor: K1info

12/06/2023 > 11:10

podeli vest:

Mark Markes o LOŠEM VIKENDU u Muđelu: Vozači Honde PREVIŠE RIZIKUJU
Foto: Instagram/motospain77


Okončana je i šesta Velika nagrada u 2023. godini, a Mark Markes nije uspeo da završi nijednu trku.

Naravno, Markes je propustio tri Velike nagrade zbog frakture šake na otvaranju sezone u Portimau ali, uključujući prošlogodišnje finale u Valensiji, ovo je prvi put u karijeri da nije završio četiri uzastopne MotoGP trke.

Markesov poslednji pad dogodio se u šestom krugu u Muđelu, kada je preširoko ušao u poslednju krivinu i potom se našao van staze.

- Pokušavao sam da se kontrolišem tokom trke. Stavio sam meku gumu, ali nisam napadao u početku da bih sačuvao pneumatike - rekao je Markes koji je na VN Italije startovao kao drugoplasirani iz kvalifikacija.

- Ali motor je snažno podrhtavao, već u prvom krugu umalo sam izleteo u desetoj krivini a da nisam shvatio zbog čega. Slično kao u Portimau (kada se Markes sudario sa Migelom Oliveirom, povredivši obojicu).

- Onda sam u šestom krugu napravio grešku i ušao preširoko u poslednju krivinu. Nisam se naginjao više nego obično, ali staza je bila prljava van idealne putanje zbog čega mi je prednji točak proklizao.

Posle vikenda u Muđelu kada su dvojica vozača Honde, klupski kolega Đoan Mir (povreda prsta) i Aleks Rins iz LCR tima (prelom noge), izostala iz nedeljne trke, Markes je sugerisao da su takvi incidenti direktna posledica prevelikog rizika.

- U petak je ispao Mir. U subotu Rins. Obojici želim da se što pre oporave. Danas sam to bio ja. Na sreću, izvukao sam se bez povreda. Pokušavao sam da se kontrolišem jer znam da se prilikom pada pri velikim brzinama obično povredite - rekao je Markes.

Foto: Tanjug/AP Photo/Jeremias Gonzalez

 

Jedini Hondin takmičar koji je ostvario plasman bio je Takaki Nakagami, završivši trku kao 13. što mu je donelo 3 poena.

Staza u Muđelu nikada nije bila jedna od omiljenih španskom šampionu. Pobeđivao je tri puta, a samo jednom u MotoGP klasi 2014. Ali sledeće nedelje vozi se Velika nagrada Nemačke u Sahsenringu, stazi na kojoj je je trijumfovao jedanaest puta, od toga osam u najjačoj klasi. Prošlogodišnju trku propustio je zbog operacije ruke.

- Dolazimo u veoma teškom trenutku i biće teško čak i na Sahsenringu. Potrudićemo se, a u subotu ćemo znati kako stojimo - rekao je Markes.

Ostavite komentar