Sport > Ostali sportovi

MotoGP kvalifikacije: Frančesko Banjaja NAJBRŽI u Zahsenringu, Mark Markes tri puta VAN STAZE

Mark Markes, koji je 11 puta trijumfovao na VN Nemačke, morao je da se zadovolji sedmim rezultatom

Izvor: K1info

17/06/2023 > 12:16

podeli vest:

MotoGP kvalifikacije: Frančesko Banjaja NAJBRŽI u Zahsenringu, Mark Markes tri puta VAN STAZE
Foto: Tanjug/AP/Luca Bruno


Frančesko Banjaja bio je najbrži na današnjim kvalifikacijama u Zahsenringu za VN Nemačke. Vodeći u svetskom šampionatu najbrži krug je odvezao u vremenu 1:21,409, što je bilo bolje za 0,078 od drugoplasiranog Luke Marinija iz Mooney VR46 tima, dok je KTM-ov takmičar Džek Miler bio treći, zaostavši za Banjajom za  0,083 sekunde.

Žoan Zarko krenuće kao četvrti, a u drugom startnom redu Francuzu iz Pramak Dukatija pridružili su se Marko Beceki i klupski kolega Horhe Martin. Mark Markes, koji je tri puta pao tokom kvalifikacija, na kraju je ipak bio sedmi, dok su Aleks Markes i najbrži iz Q1 dela kvalifikacija Bred Binder osmi i deveti. Na začelju su Aleš Espargaro, Enea Bastijanini i Fabio Kvartararo koji će startovati iz četvrtog reda.

Prvi deo kvalifikacija doneo je najviše radosti Bredu Binderu i Marku Markesu koji su ostvarili prolaz u Q2. Markes je pet minuta pre završetka izleteo u 13-toj krivini vozeći Hondu sa gumama za vlažne uslove, da bi se potom vratio u boks i seo na rezervni motocikl sa pneumaticima za suvo, što mu je na kraju donelo drugi rezultat.

U drugom delu kvalifikacija svi vozači su izašli na gumama za suvo, iako se neki delovi staze još nisu bili prosušili.

Mark Markes je bio prvi u Q2 delu koji se našao van staze, ali je uspeo da se vrati u boks gde su njegovi mehaničari skinuli krila sa Honde klupskog kolege Đoana Mira koji ne vozi trku u Nemačkoj zbog povrede, nakon čega se vratio na stazu.

Marko Beceki je takođe izleteo u 13-toj krivini, a pri samom kraju kvalifikacija Mark Markes je i treći put završio u šljunku, kao i Žoan Zarko, zbog čega su takmičari bili onemogućeni da poprave vremena jer su istaknute žute zastave.

Mark Markes je bio u centru pažnje ova dva dana kako današnjim padovima, tako i jučerašnjim incidentom koji je imao sa Žoanom Zarkom.

Sprint trka vozi se danas sa početkom u 15:00.

Ostavite komentar