Sport > Košarka

RAZBIJANJE u Areni: PARTIZAN prekinuo crnu seriju, CEH PLATILA Budućnost

Izabranici Željka Obradovića ostvarili osmu pobedu u ABA ligi

Izvor: K1info

04/12/2022 > 20:59

podeli vest:

RAZBIJANJE u Areni: PARTIZAN prekinuo crnu seriju, CEH PLATILA Budućnost
Foto: Starsport


Košarkaši Partizana večeras su u meču koji je trebalo da bude derbi 9. kola ABA lige odučili od košarke podgoričku Budućnost i pobedili sa 106:77 (25:23, 28:11, 26:18, 27:25). Ali, posle prve četvrtine, u Areni nismo videli ni "d" od derbija.

Crno-beli su i do sada u regionalnom takmičenju imali pozitivan skor protiv Budućnosti - 24:14, ali je ova 25. pobeda došla kao poručena, jer je izvojevana izgubljenog meča u prošlom kolu od Crvene zvezde, kao i uz tri vezana poraza u Evroligi.

Izabranici Željka Obradovića su imali kontrolu u meču u Areni, a Podgorčani su nešto više otpora pružali samo u prvih 10 minuta. Međutim, sve posle bila je crno-bela rapsodija. Partizan je meč prelomio u drugoj deonici, kada se odlepio na +19 poena razlike, a do kraja meča su je samo povećavali, da bi u jednom trenutnu imali ogromnih i nedostižnih 34 poena prednosti.

Na kraju, sve se to završilo nešto manje ubedljivo, sa +29 razlike - 106:77, pa sada crno-beli sa više samopouzdanja čekaju još jedan duel protiv Crvene zvezde - ovog puta u Evroligi. Ta utakmica biće odigrana u četvrtak, 8. decembra od 20.30 časova, i Partizan će biti domaćin.

Standings provided by Sofascore
 

 

Ostavite komentar