Sport > Košarka

Zvezda PALA u Beogradu: Zadrani SLOMILI šampiona ABA LIGE

U šestom kolu ABA lige crveno-beli zabeležili prvi poraz u regionalnom takmičenju

Izvor: K1info

07/11/2022 > 18:39 >> 19:57

podeli vest:

Zvezda PALA u Beogradu: Zadrani SLOMILI šampiona ABA LIGE
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde izgubili su u Beogradu u šestom kolu ABA lige od Zadra sa 98:96 (27:19, 25:22, 23:25, 23:30), zabeleživši tako prvi poraz u regionalnom takmičenju ove sezone.

Navijači crveno-belih mogu da budu zadovoljni samo time što su se u tim vratili Luka Mitrović i Dalibor Ilić - sve ostalo nije bilo ni približno tako dobro. Zadrani su zasluženo stigli do četvrte pobede u ABA ligi, iako su na gostovanje došli bez najboljeg igrača Luke Božića.

Košarkaši aktuelnog šamiona ABA lige su ušli u meč onako kako su Delije mogle samo da požele - sa dve trojke i vođstvom od 6:0, ali je u nastavku Zadar pokazao da nije došao u Beograd sa belom zastavom. Naprotiv, gosti ne samo što su relativno brzo uhvatili priključak, nego su i poveli sa 10:9, a posle nerešenog rezultata - 19:19 i tajm-auta koji je tražio Vladimir Jovanović, napravili seriju od 8:0 i prvu četvrtinu dobili sa 27:19! Raspucao se u drugoj četvrtini Luka Vildoza, ali on sam nije mogao da nosi ceo tim protiv sjajnih Zadrana, pa su gosti na poluvreme otišli sa prednošću - 52:41.

Foto: Starsport

Nikola Ivanović i crveno-beli naišli na tvrd orah

Činjenica da za Zadar nije igrao Božić nije pomogla četi sa Malog Kalemegdana ni u nastavku - raspoloženi Jordano, Ramljak, Drežnjak i Žganec "punili" su koš Zvezde trojkama, kao i u prvom poluvremenu, došavši u jednom trenutku na velikih +19 poena razlike (75:56). Na sreću domaćih navijača, crveno-beli su zatim napravili seriju od 10:0, pa je na kraju treće četvrtine bilo 75:66 za Zadar.

U poslednjoj deonici meča domaći su morali da zaigraju angažovanije, i to je donekle dalo rezultata - na nešto više od dva minuta pred kraj meča smanjili su na -5 (91:86), da bi potom Bentil trojkom ulio veliku nadu u preokret - 91:89. Na minut i po pre kraja Nedović je pogocima iz slobodnih bacanja smanjio na 92:91, ali Zvezda više od toga nije mogla - gosti su do kraja zadržali smirenost i koncentraciju u završnici, pa su zasluženo stigli do trijumfa - 98:96.

Izabranici Vladimira Jovanovića u meč protiv Zadrana ušli su posle evroligaškog poraza od Monaka, a bio je ovo ujedno i poslednji duel u ABA ligi pred početak novembarskog prozora za kvalifikacije za SP 2023. - dueli u regionu biće nastavljani 18. novembra utakmicom FMP - MZT Skoplje.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

Ostavite komentar