Sport > Košarka

ZVEZDA jedva SRUŠILA tradiciju u Laktašima, IGOKEA NAMUČILA crveno-bele

Četa sa Malog Kalemegdana pre ovog trijumfa tri poslednja puta gubila na gostovanju u Aleksandrovcu

Izvor: K1info

31/10/2022 > 17:51 >> 20:01

podeli vest:

ZVEZDA jedva SRUŠILA tradiciju u Laktašima, IGOKEA NAMUČILA crveno-bele
Foto: Igokea m:tel/Nikola Vuruna


Košarkaši Crvene zvezde večeras su u Laktašima pobedili Igokeu sa 76:70 (18:23, 17:18, 20:18, 15:17) u meču petog kola ABA lige. Crveno-beli u dosadašnjem toku regionalnog takmičenja sada imaju četri pobede iz četri meča, uz odložen duel protiv Cedevite Olimpije.

Treba pomenuti da se četa sa Malog Kalemegdana pre ovog trijumfa tri poslednja puta na gostovanju u Laktašima provela kao bosa po trnju, ali da su izabranici Vladimira Jovanovića sada srušili tu lošu tradiciju i to bez Luke Mitrovića u svojim redovima, koji se povredio u meču sa Bajernom, u kojem je Zvezda zabeležila prvi evroligaški trijumf.

Ipak, u prvom delu meča Zvezda je imala incijativu, bila je agresivnija, i to se videlo po razultatu - gosti su u jednom trenutku poveli sa 23:13. Ipak, do kraja prve četvrtfine Igokea je smanjila tu prednost, pa je na pauzi rezultat bio 23:18 za Beograđane. U drugoj četvrtini Zvezda je brzom serijom stigla do +12 i povela sa 30:18, ali je posle tajm-auta Igokea uzvratila i smanjila na 30:24. Tu razliku od šest poena izabranici Vladimira Jovanovića zadržali su do kraja poluvremena, koje su rešili u svoju korist - 41:35.

Crveno-beli su dobro počeli drugo poluvreme, poveli sa 45:35 i izgledalo je da su na dobrom putu da uvedu meč u, za njih, mirniji nastavak. Međutim, dok dlanom o dlan - domaći su najavili da se neće tek tako predati - serijom od 11:0 preokrenuli su rezultat i stigli do prvog vođstva, da bi nedugo zatim imali i +5 poena razlike - 55:50! Ipak, to je izgleda bio znak za Zvezdu da se trgne, pa su na kraju treće četvrtine ipak imali prednost - 59:55.

U odlučujućoj deonici igralo se praktično koš za koš više od sedam minuta, kada je Luka Vildoza trojkom "odlepio" crveno-bele na 70:64. Ispostavilo se da je to bilo dovoljno za goste i pored dobrog izdanja Igokee - Crvena zvezda je do kraja ipak relativno mirno privela meč kraju i zabeležila zasluženi trijumf - 76:70.

Najefikasniji u ekipi Vladimira Jovanovića bio je upravo pomenuti Vildoza sa 19 poena, uz pet pogođenih trojki iz devet pokušaja, i devet asistencija, a pratio ga je odlični Bendžamin Bentil sa 17 poena i sedam skokova. Dvocifreni među crveno-belima bio je još i Filip Petrušev, sa 11 poena i osam skokova. Kod domaćih je znatno odskočio Kendrik Rej sa 24 poena, šutirajući sjajnih 6/6 za dva, 3/3 sa slobodnih bacanja i 3/8 za tri poena.

Standings provided by Sofascore

 

 

 

 

 

 

Ostavite komentar