Sport > Košarka

Okupile se MARININE LAVICE, u četvrtak nam prave UVERTIRU za Orlove

Košarkašice Srbije u kvalifikacijama za Evrobasket igraju protiv Bugarske

Izvor: K1info

21/11/2022 > 18:07

podeli vest:

Okupile se MARININE LAVICE, u četvrtak nam prave UVERTIRU za Orlove
Foto: KSS


Košarkašice Srbije okupile su se danas u Beogradu, odakle nastavljaju svoj put ka odbrani trofeja u kvalifikacijama za Evrobasket koji će se naredne godine održati u Izraelu i Sloveniji.

Izabranice Marine Maljković prošle godine su u grupi pobedile Hrvatsku, a u četvrtak im je rival Bugarska. Da, u četvrtak, 24. novembra, kada Orlovi startuju na Mundijalu protiv Brazila, ali pošto će Marinine Lavice igrati od 17.00 časova, to će biti sjajna uvertira za duel Srbije i "karioka" koji počinje tri sata kasnije.

U grupi E u kojoj se nalaze tri reprezentacije, u prvom prozoru prošlog novembra odigrane su samo dve utakmice. Hrvatska je u Botevgradu pobedila Bugarsku sa 84:73, da bi tri dana kasnije kod kuće izgubila od Srbije sa 84:66. U ovom prozoru, pored duela Srbije i Bugarske, u nedelju će se odigrati i meč Hrvatske i Bugarske u Vukovaru.

Selektorka evropskih šampionki, Marina Maljković, za ovu akciju računa na 15 igračica: Ivon Anderson, Mina Đorđević, Katarina Zec, Nevena Jovanović, Ivana Katanić, Tina Krajišnik, Jovana Nogić, Ivana Raca, Nadija Smailbegović, Aleksandra Stanaćev, Dragana Stanković, Kristina Topuzović, Teodora Turudić, Aleksandra Crvendakić i Saša Čađo.

- Imam osećaj kao da se nismo ni rastajale od letos. Proleteo je ovaj period i srećne smo što smo ponovo zajedno. Očekujemo dobre treninge u naredna tri dana i da ovu utakmicu odigramo sa jednim lepim osećajem, pa da se ponovo vidimo ubrzo u februaru i da ove kvalifikacije uspešno privedemo kraju. Što se tiče Bugarske, pred nama su pripreme za taj duel. Ne treba potceniti nijednog protivnika, pa ni njih. Verujem da će one biti posebno motivisane da igraju protiv nas - istakla je kapiten reprezentacije Srbije Tina Krajišnik.

Utakmica Srbija - Bugarska će biti odigrana u novobeogradskoj Hali sportova "Ranko Žeravica". Plasman na Evrobasket pored domaćina Slovenije i Izraela obezbediće još deset reprezentacija pobednika grupa, kao i četiri najbolje drugoplasirane ekipe iz ovih kvalifikacija.

 

Ostavite komentar