Sport > Košarka

DOVOLJNO je bilo i +1: SELEKTOR i ORLOVI ne gledaju pobedi u ZUBE

Sledeći meč košarkaši Srbije igraju protiv Turske 14. novembra u Beogradu

Izvor: K1info/telegraf.rs

11/11/2022 > 22:52

podeli vest:

DOVOLJNO je bilo i +1: SELEKTOR i ORLOVI ne gledaju pobedi u ZUBE
Foto: Tanjug/AP


Košarkaška reprezentacija Srbije uspela je, uz dosta muke, da slavi na gostovanju u Njukaslu i ostvari značajnu pobedu nad Velikom Britanijom - 74:68, u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo naredne godine.

Posle meča Luka Mitrović istakao je da je Srbija u Njukasl došla sa ciljem da pobedi jednim poenom razlike i da je to ostvarila.

- Znali smo koliko je važan ovaj meč da ostanemo u trci za Svetsko prvenstvo. Teško je bilo pripremiti se i igrati lepu košarku. Došli smo sa ciljem da pobedimo sa jednim poenom razlike, želim da čestitam svom timu, bio je ovo težak meč, Britanci se znaju dosta dugo. Hvala svim navijačima koji su došli ovde, bilo je lepo imati ovakvu podršku u Njukaslu - rekao je Mitrović.

Selektor Orlova Svetislav Pešić je istakao da je važno da se pobedi jer je ovo kvalifikaciona utakmica i ne gleda se da li je razlika velika ili mala, već da je trijumf je to što se piše.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by KSSrbije (@kssrbije)

- Znali smo šta možemo da očekujemo od ove utakmice, jer Britanija je uvek motivisana. Oni su pravi tim, igraju dugo zajedno. Kao što je Luka rekao, posle dva-tri dana treninga sa našim mladim igračima i novim timom, srećan sam zato što smo dobili susret. Ovo je kvalifikaciona utakmica, važno je pobediti, imali smo dobar stav, koncentracija, statistika... Imali smo 16 ofanzivnih skokova, čak 18 asistencija i 10 ukradenih lopti. Ovo je razlog zbog kojeg kažem "bravo" mojim igračima. U ovom momentu ne možemo da očekujemo više, ali je važno da svi razumeju da ako želite da dobijete meč protiv tima koji igra tešku odbranu, morate da ostanete zajedno - istakao je Pešić.

Sledi još teži susret, sa Turskom u Beogradu 14. novembra.

- Svaki meč je sada važan. Igramo sa Turskom, potom još dva meča u februaru. Mnogo timova ima šansu da se plasira na Svetsko prvenstvo. Turska je odličan tim, pokazali su to večeras. Igramo kući, siguran sam da ćemo imati podršku od naših navijača, to je ono što našem mladom timu treba u ovom momentu - zaključio je Pešić.

 

Ostavite komentar