Sport > Košarka

MAJKA GRKINJA, OTAC NAŠ - da li će sin Peđe Stojakovića igrati za Srbiju?

Već je bilo priče o njegovom nastupu za reprezentaciju Srbije

Izvor: K1info/telegraf.rs

08/11/2022 > 16:49

podeli vest:

MAJKA GRKINJA, OTAC NAŠ - da li će sin Peđe Stojakovića igrati za Srbiju?
Foto: Instagram/Andrej Stojaković


Direktor reprezentacije Srbije Dragan Tarlać i selektor Svetislav Pešić, održali su konferenciju za novinare u hali Aleksandar Nikolić, gde je osim predstojećih utakmica u kvalifikacijama za Mundobasket protiv Velike Britanije i Turske, bilo reči i o nekim igračima našeg porekla, koji su kandidati za mesto u nacionalnom timu.

Jedno od njih je i sin Predraga Stojakovića, Andrej Stojaković, koji u Americi važi za veliki talenat i potencijalnu NBA zvezdu, a on je odabrao da karijeru nastavi na Stenfordu.

Tarlać je upitan da li je konkretno bilo priče sa Peđom Stojakovićem oko njegovog sina i potencijalnog igranja za reprezentaciju Srbije.

- Da li sam u kontaktu sa mojim najboljim prijateljem... Konkretno u vezi sa Andrejem, da, to pričamo od njegovog rođenja. Naravno, opet ništa to ne menja, naše prijateljstvo ne menja ništa u odnosu na odluku koja treba da dođe od deteta. Gde se on oseća najbliže, najtoplije, kao što je došla od Tristana. Prošao je dug period gde je on trebalo da oseti to i da odluči i doneo je tu odluku. To će se pokazati i u slučaju Andreja. Maksimum je učinjen i sa jedne i sa druge strane. Da li mi možemo da kažemo da će Peđa biti taj koji će to da preseče, ne, mislim da to treba da dođe od deteta prvo, da on to oseti, a roditelj je tu da ga podrži u toj odluci - rekao je Tarlać.

Inače, Andrej Stojaković ima mogućnost da pored Srbije bira i Grčku, jer mu je majka Aleka Kamila Grkinja, a takođe je i rođen u Grčkoj u Solunu 2004. godine.

 

 

 

 

Ostavite komentar