Sport > Košarka

Pešić NE ZNA da li OSTAJE selektor košarkaša: Niko me nije zvao...

Priče o tome da sam dementan i star, zaista me ne zanimaju. Jedino me zanima da li te moje kolege gledaju utakmice, rekao je Pešić

Izvor: K1info/Direktno.rs

18/10/2022 > 09:35

podeli vest:

Pešić NE ZNA da li OSTAJE selektor košarkaša: Niko me nije zvao...
Foto: Youtube PrintScreen


Svetislav Pešić, selektor košarkaške reprezentacije Srbije, proteklih dana je bio gost Simposara u Sarajevu i za to vreme je snimljena emisija "Top Gol sa Bahom" poznatoog novinara i TV komentatora Sabahudina Topalbećirevića.

- Uvrede od strane medija i pojedinih kolega me ne dodiruju, jer kakav bi bio život bez dušmana. Njima ne želim da se bavim. Ja sam trener već četrdeset godina. Samim tim, priče o tome da sam dementan i star, zaista me ne zanimaju. Jedino me zanima da li te moje kolege gledaju utakmice. Što se medija tiče, ni to me ne pogađa, jer mnogi nisu dovoljno obrazovani da objasne ni pobedu, a kamoli poraz. To što mnogi treneri nemaju posao u Srbiji, ja nisam kriv. Ja sam svoju knjigu napisao i nisam došao nikome ništa da uzmem, ja sam došao da pomognem. Preuzeo sam reprezentaciju jer sam to osećao kao obavezu - objasnio je selektor.

Tokom emisije, u kojoj je Pešić pričao o igračima, uspesima sa reprezentacijom, klubovima, trenerima, o tome kako kritike utiču na činjenicu da svako koga kritikujete ima svoju porodicu, naglasio je da ga posle Evropskog prvenstva niko iz Srbije nije zvao da iznese svoje mišljenje i stav.

- Kada sam rekao da je Belgija bolja od nas mnogi su me gledali čudno. Isto je bilo i kada sam to rekao za Letoniju. Sada sledi duel sa Velikom Britanijom, koja je objektivno bolja od nas, jer je ogromno pitanje u kakvom sastavu ćemo izaći na parket. Moramo svi da se smirimo. Prošlo je vreme kada su svi na ime Srbije skidali gaće. Toga više nema.

Pešić je naglasio da je svetsko zlato iz Indijanapolisa 2002. kruna košarkaške karijere, kako njega kao trenera, tako i državnog tima.

 

 

 

Ostavite komentar