Sport > Košarka

BODIROGA o učinku košarkaša na EP: NEUSPEH da, ali nije bio fijasko

Ne sviđa mi se što je naša košarka uvek rešavala stvari u kući, sada se to nije desilo

Izvor: K1info/Tanjug

05/10/2022 > 09:18

podeli vest:

BODIROGA o učinku košarkaša na EP: NEUSPEH da, ali nije bio fijasko
Foto: Starsport


Čuveni srpski košarkaš Dejan Bodiroga izjavio je danas da ne misli da je reprezentacija Srbije na Evropskom prvenstva doživsla fijasko.

- Rezultatski neuspeh jeste, ali gledam pozitivne stvari - rekao je Bodiroga za televiziju Nova S.

On je istakao da je Srbija odigrala jako važne utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, da je dobila Grčku i Tursku i da je u grupnoj fazi EP bila dominantna.

- Čak smo i protiv Italije 25 minuta kontrolisali utakmicu, ali desila se blokada koja nas je odvela u poraz. Tih 15 minuta, ne možemo na osnovu njih da kažemo da je sve bilo loše - rekao je Bodiroga, odnedavno prvi čovek Evrolige.

Igrači su se, kako je rekao, ponašali fantastično, a reprezentacija je dobila Jokića i još novih igrača, ali joj je nedostajao Bogdanović.

- On je jedan od lidera tima, bilo bi drugačije. Na klupi je veliki trener koji je doneo poslednja dva zlata reprezentaciji. Očekivali smo i nadali se više, a ono što mi se ne sviđa jeste što je naša košarka uvek rešavala stvari u kući, sada se to nije desilo - istakao je Bodiroga.

Foto: Starsport

 

Bodiroga kaže i da region svakako zaslužuje više od jednog tima u Evroligi.

- Evroliga garantuje jedno mesto šampionu ABA lige. Sticajem okolnosti, zbog svega što se desilo sa ruskim klubovima, Partizan je dobio vajld kard. Ovaj region je dao mnogo evropskoj košarci - ABA je imala tri predstavnika, svedeno je na dva, pa na jedan. Treba naći balans, da se ne gledaju jedino tržišta, već da se nađe ravnoteža koja će zadovoljiti sve - kaže Bodiroga.

Najavio je i da će učiniti sve da se popravi relacija između Evrolige i FIBA i da svi igrači budu u reprezentacijama, dok je za suspenziju ruskih klubova rekao da je to odluka izvan moći košarke.

 

Ostavite komentar