Sport > Košarka

Zvanično: Dejan BODIROGA prvi čovek EVROLIGE!

Legenda naše košarke Dejan Bodiroga zvanično je postao novi predsednik Evrolige, kako je i najavljivano.

Izvor: K1info

Autor: Sportklub

14/09/2022 > 12:48

podeli vest:

Zvanično: Dejan BODIROGA prvi čovek EVROLIGE!
Foto: Starsport


Legenda jugoslovenske i srpske košarke Dejan Bodiroga zvanično je postao novi predsednik Evrolige, kako je i najavljivano. 

Trostruki osvajač Evrolige, Bodiroga će istovremeno obavljati i funkciju direktora, a Đordi Bertomeu povlači se posle 22 godine.

Posle blistave igračke karijere, Bodiroga je od 2011. do 2015. godine bio potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, a zatim i predsednik takmičarske komisije FIBA Evropa.

- Ulazimo u novu eru Evrolige. U poslednjih dvadeset godina elitno evropsko košarkaško takmičenje postalo je sila u globalnom sportu. Želeo bih da se zahvalim Đordiju Bertomeuu i njegovom timu na viziji i vrednom radu, a ja se radujem tome da nastavim da širim uticaj Evrolige i Evrokupa - naveo je Bodiroga.

Bodiroga (49) je u karijeri igrao za Proleter, Zadar, Trst, Olimpiju Milano, Real, Panatinaikos, Barselonu i Virtus iz Rima. On je 2002. proglašen za košarkaša godine u Evropi, a tri puta je osvajao Evroligu (2000, 2002. i 2003. godine).

Sa reprezentacijom Jugoslavije osvojio je Svetsko prvenstvo 1998. i 2002. godine, kao i srebro na OI u 1996. Sa selekcijom Jugoslavije osvojio je tri zlatne medalje na EP, kao i jednu bronzu.

Za novog izvršnog direktora postavljen je Maršal Glikman, koji je već dugo bio prisutan u ulozi savetnika.

Ostavite komentar