Sport > Košarka

IZRAELSKI KLUBOVI bi kao DOMAĆINI mogli da igraju u BEOGRADU, Nikoziji ili Atini

Košarkaški savez Izraela preduzima korake da svojim ekipama omogući najbolje uslove za nastavak takmičenja

Izvor: K1info/Tanjug

20/10/2023 > 07:25

podeli vest:

IZRAELSKI KLUBOVI bi kao DOMAĆINI mogli da igraju u BEOGRADU, Nikoziji ili Atini
Foto: euroleaguebasketball.net


Košarkaški klubovi iz Izraela mogli bi kao domaćini u evropskim takmičenjima da igraju u Beogradu (Srbija), Nikozija (Kipar) ili Atini (Grčka), prenosi danas Basketnews koji se poziva na lokalne medije u Izraelu.

Košarkaški savez Izraela preduzima korake da svojim ekipama omogući najbolje uslove za nastavak takmičenja. Klubovi koji igraju u evropskim takmičenjima trenira na Kipru.

Makabi iz Tel Aviva nastupa u Evroligi, Hapoel Tel Aviv u Evrokupu, a Hapoel Holon i Hapoel Jerusalim u Ligi šampiona. Makabi je sinoć igrao u Španiji sa Valenijsom u trećem kolu Evrolige (66:75), dok je Hapoel Tel Aviv pre dva dana u gostima pobedio Veneciju (97:81) u Evrokupu.

Hapoel Holon i Hapoel Jerusalim će svoje mečeve u LŠ igrati prvog novembra. Makabi je najavio mogućnost da bude domaćin na Kipru, a KS Izraela razmatra mogućnost da Nikozija, Beograd ili Atina ugoste klubove iz ove zemlje.

Konačna odluka će biti doneta u narednom periodu. Od početka rata u Izraelu i Pojasu Gaze poginulo je oko 3.500 ljudi, a više od 11.000 je ranjeno.

Ostavite komentar