Sport > Košarka

Više od 700 POLICAJACA obezbeđuje MEČ KOŠARKAŠA Valensije i Makabija u EVROLIGI

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u Tel Avivu, ali su klubovi zbog ratnih sukoba u Izraelu i Gazi dogovorili domaćinstvo

Izvor: K1info/Tanjug

18/10/2023 > 15:35

podeli vest:

Više od 700 POLICAJACA obezbeđuje MEČ KOŠARKAŠA Valensije i Makabija u EVROLIGI
Foto: Shutterstock


Više od 700 španskih policajaca obezbeđivaće večerašnju utakmicu trećeg kola Evrolige između košarkaša Valensije i Makabija zbog straha od incidenata u jeku sukoba u Izraelu i Gazi, prenosi AP.

Utakmica je prvobitno trebalo da bude odigrana u Tel Avivu, ali su klubovi zbog ratnih sukoba u Izraelu i Gazi dogovorili domaćinstvo.

Meč će biti odigran večeras od 20.30 sati u Valensiji.

AP navodi da su španske vlasti proglasile ovaj duel utakmicom visokog rizika, a biće pojačano obezbeđenje i prisustvo policije. U saopštenju se navodi da će svi učesnici i navijači biti detaljno provereni.

- Postavili smo globalnu operaciju u kojoj će raditi više od 700 pripadnika policije, u uniformi i u civilu. Takođe, molimo navijače da budu strpljiviji pošto će ovoga puta pretres biti detaljniji - navodi se u saopštenju gradskih vlasti Valensije.

Makabi je petog oktobra u Tel Avivu u prvom kolu Evrolige pobedio Partizan 96:81, dok je duel drugog kola sa Armanijem odložen. Klub iz Tel Aviva će svoje mečeve kao domaćin igrati na Kipru.

Ostavite komentar