Sport > Košarka

RAT JE, NEMA SPORTA: Evroliga OTKAZALA MEČ Armanija i Makabija

U saopštenju se navodi da je otkazan i meč drugog kola Evrokupa između Hapoela i Vulvsa, koji je trebalo da bude odigran 11. oktobra

Izvor: K1info/Tanjug

08/10/2023 > 14:27

podeli vest:

RAT JE, NEMA SPORTA: Evroliga OTKAZALA MEČ Armanija i Makabija
Foto: Pixabay.com


Utakmica drugog kola košarkaške Evrolige između Armanija i Makabija, koja je trebalo da bude odigrana 12. oktobra u Milanu, otkazana je posle terorističkih napada i početka oružanog sukoba u Izraelu, saopšteno je danas na zvaničnom sajtu takmičenja.

U saopštenju se navodi da je otkazan i meč drugog kola Evrokupa između Hapoela i Vulvsa, koji je trebalo da bude odigran 11. oktobra u Tel Avivu.

- Evroliga prati situaciju i proceniće sa ugroženim klubovima najbolje moguće opcije za odigravanje utakmica na osnovu raspoloživih datuma. Dodatne informacije će biti objavljene kada budu dostupne - navodi se u saopštenju Evrolige.

Evroliga ponavlja da je protiv svih vrsta nasilja i da se zalaže za mir, a nastaviće da koristi svoj autoritet za promovisanje poštovanje, inkluziju i različitost, vrednosti koje su osnova naše organizacije i klubova, pišu oni..

- Evroliga želi da izrazi naše najdublje saučešće porodicama nastradalih i svima koji su pogođeni ovom tragedijom - zaključuje se u saopštenju Evrolige.

U Izraelu je na snazi ratno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih i hiljade ranjenih. 

Ostavite komentar