Sport > Košarka

Imali smo PLAN, ali smo IGRALI LOŠE: Obradović bez OPRAVDANJA posle KRAHA protiv Makabija

Strateg Partizana je naveo i šta je bila dobra strana u igri rivala, najavivši da njegovom timu sada predstoji analiza meča

Izvor: K1info/Tanjug

05/10/2023 > 22:47

podeli vest:

Imali smo PLAN, ali smo IGRALI LOŠE: Obradović bez OPRAVDANJA posle KRAHA protiv Makabija
Foto: Tanjug/Jadranka Ilić


Trener košarkaša Partizana Željko Obradović izjavio je u Tel Avivu da crno-beli nisu večeras odigrali kako je bilo planirano i dodao da je Makabi zasluženo stigao do pobede na startu Evrolige.

Košarkaši Partizana poraženi su večeras u Tel Avivu od ekipe Makabija rezultatom 96:81.

- Moram da čestitam Makabiju jer su odigrali dobru utakmicu. Imali smo plan kako da igramo večeras i bio je dobar plan. Realnost je nešto sasvim drugačija, spremali smo se na jedan, a igrali na potpuno drugi način. Naša ideja je bila da kontrolišemo napad, da ne uzimamo ishitrene šuteve, da ne dozvolimo igračima Makabija da se rastrče po terenu, da ne postižu lake poene i ne dolaze do ofanzivnog skoka. U prvom poluvremenu je sve bilo suprotno - rekao je Obradović na konferenciji za medije, preneo je zvanični sajt Partizana.

On je priznao da su košarkaši Partizana odigrali loše.

- Košarkaši Makabija imali su 18 asistencija, sedam ukradenih lopti, a mi smo imali sedam asistencija i osam izgubljenih lopti. Ispod našeg koša oba tima imala su po sedam skokova. Oni su ubacili 27 od 55 poena na poluvremenu iz tranzicije ili posle ofanzivnih skokova, što je previše. Posle toga smo imali nekakvu reakciju. Ali igrali smo loše. Kada igramo loše, onda je do trenera, treba da pogledamo snimak i shvatimo zašto se ovo dogodilo.

Obradović je naveo da ovaj tim crno-belih ima kvalitet.

- Moraću da se konsultujem sa stručnim štabom, da vidimo šta nam je činiti, jer ovo što smo igrali večeras nije ono što mi želimo. Verujem da ovaj tim ima kvalitet da bude bolji u odbrani i pametniji u napadu - istakao je Obradović.

Partizan će u drugom kolu Evrolige gostovati ekipi Asvela.

Ostavite komentar