Sport > Košarka

Pravili smo VELIKE GREŠKE: Ivanović na ČUDAN način izrazio ZADOVOLJSTVO posle DEMONTIRANJA Asvela

Igrači su imali izvanredan procenat šuta, ali moraju da igraju i bolje, istakao je strateg Crvene zvezde

Izvor: K1info/telegraf.rs

05/10/2023 > 21:46

podeli vest:

Pravili smo VELIKE GREŠKE: Ivanović na ČUDAN način izrazio ZADOVOLJSTVO posle DEMONTIRANJA Asvela
Foto: Starsport


Košarkaši Crvene zvezde pokazali su dominantno lice na utakmici 1. kola Evrolige pred domaćom publikom u "Štark Areni", a francuski Asvel ispraćen je kući kako je i došao, sa 21 poenom minusa - 94:73.

Zaista su sjajno igrali izabranici Duška Ivanovića, tako da se pitanje pobednika gotovo ni u jednom momentu nije postavljalo. Strateg crveno-belih dao je i svoj sud o utakmici.

- Vrlo važna pobeda za nas. Uvek je prvi meč težak, sa mnogo intenziteta, pritiska, želje za igrom. Sve je ovo pozitivno za nas. Prvo poluvreme je bilo dobro, imali smo sjajne procente šuta. Imali smo veliku prednost u važnom meču. Jasno je da moramo da igramo bolje. Moramo da napredujemo, jer svaki dan je novi dan. - rekao je on.

Da li se Ivanović plašio ove utakmice?

- Ja sam rekao da je ovo za nas bila teška i opasna utakmica, a igrači su bili svesni toga. Sav pritisak što je bio, to je bilo pozitivno za njih. Mislim da smo u prvom poluvremenu igrali odlično, imali smo propuste u odbrani, onako teške propuste, greške, ali kada se vodi onda je teško imati koncentraciju. Moramo da popravimo odbranu i da igramo bolje u napadu i da nalazimo bolja rešenja - poručio je Ivanović.

Koliko je teško naći pravu petorku tokom igre?

- Znate šta. Meni uopšte nije teško što imam dobre igrače, to je samo prednost za trenera, nikakav problem ja nemam - rekao je on.

Foto: Starsport

 

Da li postoji nešto čime Ivanović nije zadovoljan, osim ljutnje na Simonovića zbog pete lične.

- Imali smo neke velike greške u odbrani, ali igrači su generalno dali svoj maksimum. Svi su izgarali, tako da je normalno da se prave greške. Greške su sastavni deo posla. Kada se bore ovako, to nije nikakav problem. Igrači su dovoljno iskusni, odigrali su dobro večeras. Imali su izvanredan procenat šuta, ali moraju da igraju i bolje - istakao je Ivanović.

Koliko je dobro što Zvezda ima toliki višak igrača?

- Napravili smo tim koji je skup dobrih igrača. Treba da napravimo dobar tim. To ne znači da je to dobar tim. Svako treba da nađe svoje mesto, da daju svoj maksimum. To je ono što oni treba da urade, zato su mene doveli ovde - napominje trener.

Zvezda je danas imala izbor.

- Najbolje bi bilo nama da imamo na klupi 15 igrača. Ne bismo imali problem. Ali tako je kako je...

Igralo se pred krcatom Arenom. Da li je Ivanoviću ovo prvi put da igra pred ovakvom atmosferom?

- Fenomenalno. U Pioniru je bilo 10.000 - 11.000, a ovde je bilo duplo, to je fenomenalno. Pred 20.000 nisam igrao, u Vitoriji je bilo oko 15.000, to je rekord. Nadam se da će biti i više - rekao je on.

Zvezda je šutnula 34 puta za tri poena na ovom meču. Da li će to biti neka normala?

- Šutnuli smo mnogo šuteva za tri poena, ali to su bili izgrađeni šutevi, bilo je rezonski. U drugom delu nismo pogodili dosta toga. Nećemo imati ove procente u svakoj utakmici. Moraćemo da igramo raznovrsno, da nemamo samo šut za tri poena. I danas je sve izgledalo sjajno - zaključio je Ivanović.

 

Ostavite komentar