Sport > Košarka

SELEKTOR KOŠARKAŠA se obratio Srbiji: PEŠIĆ TVRDI da je tim postao PORODICA, a da je igrao JOKIĆ - zna se ŠTA BI BILO

Imali smo baš pred finale dosta pehova, ali ne znamo kako je bilo u drugom timu, rekao je strateg Orlova

Izvor: K1info/rts.rs

14/09/2023 > 21:53

podeli vest:

SELEKTOR KOŠARKAŠA se obratio Srbiji: PEŠIĆ TVRDI da je tim postao PORODICA, a da je igrao JOKIĆ - zna se ŠTA BI BILO
Foto: Starsport


Svetislav Pešić obratio se srpskoj javnosti i svim navijačima posle Mundobasketa na kome je naše reprezentacija osvojila srebrnu medelju.

Selektor Srbije gostuje na RTS i govori o svim košarkaškim temama. Kao i cela Srbija, Pešić je zadovoljan učinkom na Mundobasketu.

- Nisam stavljao nikakve ciljeve pred tim. Zna se da kad bi igrao Jokić svi bi očekivali zlato. Ovaj tim je postao porodica. Postali smo pravi tim, došlo je do zbližavanja tima sa medicinskim osobljem i stručnim štabom, ali tako je bilo i ranije. Stizale su nam pohvale sa svih strana, a onda smo odigrali 10 minuta loše protiv Italije i onda su krenule kritike sa svih strana.

Foto: Tanjug/AP

 

 

Finalni meč doneo je dosta problema.

- Imali smo baš pred finale dosta pehova. Bogdanović je bio veoma loše, nije se dobro osećao, grip, prehlada... Želeo je da igra. Naš najveći problem bila je povreda Dobrića već u 3. minutu. To nam je skratilo roster. Takođe, i Milutinov je doživeo povredu dva dana pred meč. Ali, mi ne znamo kako je bilo u drugim timu... - pričao je Pešić.

Da je ušla ona trojka Gudurića, verovatno bi mnogo toga bilo drugačije.

- Sigurno bi malo to promenilo situaciju i odluke koje bi se dešavale do kraja. Ništa se bolje za nas nije moglo desiti, nego da lopta baš dođe do Gudurića. Zato što je on poznat da baš te šuteve pogađa.

Portorikanac, Meksikanac - sudili finale?! Bili su impresionirani Vagnerom, Šrederom...

- Po broju slobodnih bacanja vrlo lako to može da se zaključi, ali ne bih sada o tome.

Osvrnuo se Pešić na sve šta se dešavalo sa Borišom Simanićem.

- Sva sreća pa je doktor Radovanović godinama sa reprezentacijom. Iako je delovalo da je to bezazleno, Gaga je spoznao da nije tako bezazleno i domah su krenuli put bolnice. To se desilo za vikend i logično da neki od glavnih hirurga nisu radili i trebalo je doći do njih. Doktor Radovanović je zahtevao odmah analize i testove i dobro je da jeste. Boriša je skroman momak, igrao je sjajno u Saragosi, sada je produžio i ugovor. Igrao je dobro i u prozorima, ekipa ga voli i naravno da je sve to bio šok za sve. Tada se pokazao taj timski duh, on je tu nama kao član familije. Nije bilo spavanja, Gaga nam je slao poruke da vidi koja smo krva grupa, pošto je Boriši falilo krvi. Sada je on dobro, za dve nedelje će sigurno biti bolji.

Foto: Starsport

Boriša Simanić
Zvezda i Partizan suvlasnici Evrolige?

Svetislav Pešić poziva srpske večiti rivale da u budućnosti igraju srpsku ligu! Selektor Srbije kaže da je pravi momenat za to kada Zvezda i Partizan postanu stali učenici Evrolige, a to je izvesno...

- Mislim da mi nemamo piramidu sistema takmičenja u kojoj je najvažnija stvar da se proizvode igrači. Mi imamo u svim ligama igrače koji nemaju apsolutno nikakve perspektive za budućnost velikih naših klubova ili za reprezentaciju. Najverovatnije, ono što će se desiti iduće godine ili za dve godine, verovatno će Crvena zvezda i Partizan dobiti pozivnicu za Evroligu, a posle toga će postati suvlasnici takmičenja. To će se 100 odsto desiti - pričao je Pešić i dodao:

Foto: Tanjug/Rade Prelić

Prošle sezone Partizan i Zvezda su vodili žestoke okršaje i u Evorligi

- Šta ćemo onda? Mi ne treba da igramo ABA ligu. Ne da ukinemo. Nego mi moramo da se vratimo tamo gde pripadamo. Znači, mi moramo da imamo profesionalnu srpsku ligu. I to odmah, sada, odmah. Odmah sada, na kraju ovog olimpijskog ciklusa. Da, onog trenutka kada Crvena zvezda i Partizan definitivno dobiju sigurnost da će svake godine igrati Evroligu kao litvanski klubovi - naveo je Pešić i zaključio:

- Aba 2 ligu treba ukinuti odmah!

Iskoristite me dok ne odem

Svetislav Pešić najavio je odlazak sa klupe Srbije posle OI u Parizu:

- Ne govorim ja ovo da bih imao bolji tim na Olimpijskim igrama. Posle Olimpijskih igara doći će neki drugi selektor. Nakon njega neki drugi... - pričao je selektor.

Pozvao je Pešić sve relevantne košarkaške faktore da budu pametni u narednom periodu.

- Iskoristite me još godinu dana da vam pomognem. Pozovite me, pa analizirajte. Ja sam dao projekat, on stoji. Možda će se sada taj projekat oko sistema takmičenja i registracionog plana primeniti - više nego jasna je bila poruka Svetislava Pešića.

Ostavite komentar