Sport > Košarka

Pešić PONOSNO odgovorio na američke PROVOKACIJE: Nikola JOKIĆ će uvek biti deo TIMA

Trener je na konferenciji za medije prvo pokušao da izbegne pitanje, ali je na kraju odgovorio čestito i pravim rečima

Izvor: K1info/danas.rs

08/09/2023 > 18:02

podeli vest:

Pešić PONOSNO odgovorio na američke PROVOKACIJE: Nikola JOKIĆ će uvek biti deo TIMA
Foto: Starsport


Mnogo je zlatnih medalja kao trener osvojio u sjajnoj karijeri da plasman u finale Svetskog prvenstva kod Svetislava Pešića nije proizveo preveliku euforiju.

Ne postoji takmičenje koje Svetislav Pešić u neverovatnoj trenerskoj karijeri nije osvojio. Jedino mu fali zlato sa Olimpijskih igara, kako njegova Srbija igra na Mundobasketu ne bi bilo iznenađenje da karijeru kompletira najsjajnijim odličjem naredne godine na Igrama u Parizu 2024.

Uspeo je popularni Kari da desetkovanu reprezentaciju odvede do smaog karaj Svetskog prvenstva. Ne postoji bolja poruka onima koji su mu se zahvalili na pozivu tokom leta, smišljajući razne, najčešće neubedljive izgovore.

Znaju i Amerikanci da je "ne" Nikole Jokića veoma pogodilo Svetislava Pešića, koji je tokom prethodne takmičarske godine nekoliko puta putovao za Ameriku kako bi ga odobrovoljio i ubedio da zaigra za Srbiju na Svetskom prvenstvu.

Foto: Starsport

 

Konferencija za medije posle deklasiranja Kanade nije čestito ni počela, a prvo pitanje američkih novinara upućeno selektoru Svetislavu Pešiću odnosilo se na odsustvo Nikole Jokića. Nije želeo da ruži sam momenat odgovarajući na teško pitanje, međutim kako je na samom kraju konferencije jedan drugi američki novinar ponovio pitanje u vezi sa odsustvom asa Denver Nagetsa, selektor Srbije odlučio je da ponudi obrazloženje i razumevanje Jokićevog odsustva.

- Ne znam je li ovo najbolji momenat da se priča o Jokiću, ali će on uvek biti deo tima. On je najbolji igrač na svetu i sjajna osoba. Sada nije vreme da se priča o njemu nego o onima koji su ovde - naveo je Pešić.

Na isto pitanje odgovrio je i Marko Gudurić, koji je protiv Kanade bio impresivan u oba pravca igre.

- Nebitno je koga nema ovde, važna je ova grupa momaka, ko nosi dres Srbije. Ne odustajemo, borimo se do kraja, to nam je u krvi. Jako smo ponosan narod, predstavljamo naše porodice, navijače, sunarodnike, našu zemlju. Mogu samo da zamislim kako je sada u Srbiji. Nije važno koga nema, već da onaj ko je tu pruži 100 odsto od sebe.

Ostavite komentar