Sport > Košarka

Rebrača o (ne)očekivanom USPEHU KOŠARKAŠA: Srbija mora da ima SVOJ SISTEM i SVOJU LIGU, ako hoćemo NOVE MEDALJE

Mi uvek želimo da idemo u finale, samo moramo da budemo ujedinjeni i da podržimo te momke koji se pojave

Izvor: K1info/Tanjug

11/09/2023 > 13:06

podeli vest:

Rebrača o (ne)očekivanom USPEHU KOŠARKAŠA: Srbija mora da ima SVOJ SISTEM i SVOJU LIGU, ako hoćemo NOVE MEDALJE
Foto: Starsport


Nekadašnji košarkaš Željko Rebrača poručio je danas da su reprezentativci Srbije na Svetskom prvenstvu na kojem je osvojila srebro, pokazali da su tim i da kada su ujedinjeni mogu mnogo toga da urade.

Rebrača je ocenio da je utakmica sa Italijom bila prelomna da se Srbija podigne na neki sledeći nivo, jer sva prvenstva ovakvog tipa daju neke nove zvezde poput Alekse Avramovića.

On ne smatra da su sudije na jučerašnjoj utakmici bile na visini zadatka, ali da to, kaže, svakako ne umanjuje činjenicu da su Nemci bili bolji tim, koji je odigrao odlično tokom celog prevnstva i koji je imao više iskustva u zadnjim momentima.

- Mi uvek želimo da idemo u finale, samo moramo da budemo ujedinjeni i da podržimo te momke koji se pojave. U ove momke se na početku nije verovalo, a oni su došli do finala. Mi moramo mnogo više da radimo i mnogo više da budemo posvećeni na svim nivoima - naveo je on.

Foto: Tanjug/AP

 

Rebrača smatra da je neophodno raditi na mlađim kategorijama i mlađim igračima koji će da se razvijaju i kasnije igraju za reprezentaciju, kako bi budućnost košarke u Srbiji bila na višem nivou.

- Mi moramo da imamo naš sistem i našu ligu. U ovom momentu mi je nemamo na tom nivou da sve srpske ekipe igraju u jednom takmičenju, to je fakat, i to moramo da menjamo ako želimo košarku na mnogo višem nivou i ako želimo mlade igrače koji će da se razvijaju i kasnije igraju za tu reprezentaciju - istakao je on i čestitao igračima i treneru Svetislavu Pešiću na ostvarenom uspehu.

Ostavite komentar