Sport > Košarka

ČUDESAN rezultat u SENCI STRAHA: Pešić posle SREBRA objasnio zašto je SRPSKA košarka u velikom PROBLEMU

Orlovi su danas u finalu Mundobasketa izgubili od Nemačke sa 83:77

Izvor: K1info/Tanjug

10/09/2023 > 19:01

podeli vest:

ČUDESAN rezultat u SENCI STRAHA: Pešić posle SREBRA objasnio zašto je SRPSKA košarka u velikom PROBLEMU
Foto: Starsport


Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić izjavio je posle utakmice sa Nemačkom, da je pored povreda i bolesti igrača osvajanje srebrne medalje čudesan rezultat.

Srbija je danas u finalu Mundobasketa poražena od Nemačke sa 83:77.

- Kao prvo, čestitam Nemačkoj na sjajnoj pobedi. Zaslužili su ovo jer su igrali 40 minuta na visokom nivou. Kada jedan tim odigra ovako, možemo samo bravo da kažemo - rekao je Pešić.

Selektor Srbije je dodao i da je potrebna veća rotacija za ovakve utakmice.

- Nikola Milutinov je imao problem sa mišićem koji je nastao posle Kanade. Izgubili smo Dobrića koji je odigrao sjajan posao, a Bogdanović je bio bolestan, ali rekao mi je da je spreman da igra. Srećan sam zbog trenera i nemačke federacije jer su zaslužili ovu titulu, a ja sam ponosan na moje igrače. Imali smo otvoren šut u završnici na tri poena zaostatka. Za ovakvu utakmicu je potrebno imati bolju zdravstvenu situaciju.

Selektor Orlova je podsetio da je primarni cilj reprezentacije bio plasman na Olimpijske igre.

- Pre i posle utakmice sam im rekao da sam ponosan na njih. Dugo smo na putu, od 17. avgusta smo u Aziji, kao porodica smo sada i postali smo dobri prijatelji međusobno. Oni meni veruju, ja verujem njima i najvažnije je da budeš posvećen. Nedostajala nam je rotacija, falio nam je Dobrić.

Osvrnuo se potom Pešić na stanje u srpskoj košarci i istakao da ova medalja neće rešiti probleme, koliko god da je ovo čudesan rezultat.

- Ja bih voleo da ova medalja pokrene dosta probleme koja naša košarka ima. Ova medalja znači i našim navijačima koji su prevalili veliki put da bi došli ovde. Ljudi koji su zaduženi danas za košarku u Srbiji, moraju nešto da urade. Jednom ćemo biti i srećni ako se kvalifikujemo na prvenstvo, medalja neće biti.

Selektor je konstatovao i da Srbija nema košarkašku ligu.

- Pogledajte nemačku ligu, koja već 20 godina ima jedan organizovan sistem takmičenja. Nije ni čudo što prave ovakve rezultate. Ako se u najskorije vreme ne desi nešto, i ako ne sednemo i ne prihvatimo istinu - da moramo da se spremimo za naredni olimpijski ciklus, onda neće biti rezultata. Mora da se napravi sistem takmičenja u domaćem prvenstvu - zaključio je Svetislav Pešić.

Ostavite komentar